Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Jak wyciągnąć skrzynię bez kanału w 1.9 JTDm?

szladziu
    Gość

Domyślnie Jak wyciągnąć skrzynię bez kanału w 1.9 JTDm?

witam
    wszystkich forumowiczow jestem tutaj nowy wczoraj kupilem alfe 159 ...;P musze zmienic skrzynie w sumie tylko obudowe na ktorej sa lapy i musze ja sciagniac poodkrecalem wszystkie sroby i okazali sie ze sie nie zmiesci zeby wyjac to czesc obudowy ... co trzeba zrobic alby jak najprosciej to zalatwic bez mozliwosci wejscia pod samochod bez kanalu bez podnosnika??

pzdr
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 03-11-2010 o 22:05

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał szladziu Zobacz post
    witam
    wszystkich forumowiczow jestem tutaj nowy wczoraj kupilem alfe 159 ...;P musze zmienic skrzynie w sumie tylko obudowe na ktorej sa lapy i musze ja sciagniac poodkrecalem wszystkie sroby i okazali sie ze sie nie zmiesci zeby wyjac to czesc obudowy ... co trzeba zrobic alby jak najprosciej to zalatwic bez mozliwosci wejscia pod samochod bez kanalu bez podnosnika??

pzdr
    A jak duży "dzwon" ta alfa 159 miała, że już trzeba skrzynię z niej wyciągać....?! Poza tym post tak dziwny, że aż mało prawdziwy.

szladziu
    Gość

Domyślnie

witam

alfa jest uderzona w kolo od strony kierowcy w jego górną częśc w sumie wymieniłem wachacz i kolo stoi prosto ale jeszcze doszła ta skrzynia było to spawane chyba do sprzedaży ale jak zjechałem z lawety do sie urwało i teraz musze wymienic element w alfie powiedzieli mi za ta pokrywke 900zl a uzywana skrzynia 1000;P

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Skrzyni się nie da wyciągnąć bez podnośnika lub kanału. Niby którędy miała by wyjść?! Poza tym sama zmiana wahacza nie pozbawi Cię problemu z geometrią auta, które po takim uderzeniu na pewno nie tylko wahacz miało uszkodzony. Dziwi mnie natomiast fakt, że sam ją chcesz wyciągać... Przecież demontaż i montaż skrzyni to około 200- 400 złotych, a przy aucie tej wartości to chyba nie majątek, biorąc pod uwagę, że kupiłeś dla Siebie (tak wynika z postu) i nie masz pojęcia, jak się za to wziąć.

szladziu
    Gość

Domyślnie

mialem nadzieje ze da sie obejsc jakos demontowanie wózka spod silnika .... ale ok raczej to oddam do mechanika tylko nie moge tego holowac bo na jednej stronie silnik i skrzynia obiera sie półoska na wózku i nie wiem czy po przejechaniu jakis 4 km nie rozlecie sie skrzynia na maras....
    pzdr