Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Silniczek wycieraczki

karol508
    Gość

Domyślnie Silniczek wycieraczki

Witam!
    Mam problem ,prawdopodobnie silniczek wycieraczek przednich mi padł, i mam problem ,zabierać się do wymiany samemu czy dać do mechanika , trudno jest się tam dostać , i czy samemu dam rady to zrobić w warunkach domowych.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotr_c
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Stelvio & Stelvio

Domyślnie

Cześć,

z tego co pamiętam to trzeba ściągnąć podszybie, mechanizm napędowy wycieraczek (popychacze) i pod spodem jest silnik.
    Ciasno i niewygodnie, zarezeruj sobie kilka godzin ale dasz radę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał karol508 Zobacz post
    Witam!
    Mam problem ,prawdopodobnie silniczek wycieraczek przednich mi padł, i mam problem ,zabierać się do wymiany samemu czy dać do mechanika , trudno jest się tam dostać , i czy samemu dam rady to zrobić w warunkach domowych.

Alfa 146, czy może coś innego? Poza tym nie napisałeś jaki objawy są, więc nie bardzo jest jak pomóc...

karol508
    Gość

Domyślnie

146 ts silniczek raczej bo był smród w środku, i się nie porusza. w sobotę popróbuje

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Sporo trzeba porozkręcać ale da się to spokojnie zrobić samemu. Niemniej dużo czasu i cierpliwości mocno wskazane.
    FORZA ITALIA !

Toldi
    Gość

Domyślnie

podepnę się pod temat: mam u siebie taki problem jeden mały, aczkolwiek wkurzający związany z wycieraczką z tyłu. Otóż ona potrafi kręcić się w kółko. Ręką spokojnie ją przestawiasz, całe ramię, a jak raz włączyłem ją to nagle mi znikła z tylnej szyby: po dojechaniu na miejsce okazało się że się ustawiła do tyłu, z ramieniem na klapie bagażnika (rysując przy okazji lakier <wnerw>). Całe to ramię jest luźne. Czy tam w środku jest jakaś śruba, która może popuściła, albo blokada silniczka? Bardzo proszę o poradę.