Witam!
Mam problem ,prawdopodobnie silniczek wycieraczek przednich mi padł, i mam problem ,zabierać się do wymiany samemu czy dać do mechanika , trudno jest się tam dostać , i czy samemu dam rady to zrobić w warunkach domowych.
![]()
Witam!
Mam problem ,prawdopodobnie silniczek wycieraczek przednich mi padł, i mam problem ,zabierać się do wymiany samemu czy dać do mechanika , trudno jest się tam dostać , i czy samemu dam rady to zrobić w warunkach domowych.
![]()
Cześć,
z tego co pamiętam to trzeba ściągnąć podszybie, mechanizm napędowy wycieraczek (popychacze) i pod spodem jest silnik.
Ciasno i niewygodnie, zarezeruj sobie kilka godzin ale dasz radę.
146 ts silniczek raczej bo był smród w środku, i się nie porusza. w sobotę popróbuje![]()
Sporo trzeba porozkręcać ale da się to spokojnie zrobić samemu. Niemniej dużo czasu i cierpliwości mocno wskazane.
FORZA ITALIA !
podepnę się pod temat: mam u siebie taki problem jeden mały, aczkolwiek wkurzający związany z wycieraczką z tyłu. Otóż ona potrafi kręcić się w kółko. Ręką spokojnie ją przestawiasz, całe ramię, a jak raz włączyłem ją to nagle mi znikła z tylnej szyby: po dojechaniu na miejsce okazało się że się ustawiła do tyłu, z ramieniem na klapie bagażnika (rysując przy okazji lakier <wnerw>). Całe to ramię jest luźne. Czy tam w środku jest jakaś śruba, która może popuściła, albo blokada silniczka? Bardzo proszę o poradę.