Witam,
jak w temacie, prosze o dostepne informacje nt. tego numeru VIN: XYZ
Planuje zakup ALFY 156, tak wiec PROSBA PILNA!
Z gory dzieki za pomoc
Witam,
jak w temacie, prosze o dostepne informacje nt. tego numeru VIN: XYZ
Planuje zakup ALFY 156, tak wiec PROSBA PILNA!
Z gory dzieki za pomoc
Ostatnio edytowane przez sibol ; 02-11-2009 o 19:02
http://www.autobaza.pl/carchecks/result/2 tu masz wszystko kolego
---------- Post dodany o godzinie 14:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:51 ----------
ewentualnie spróbuj na stronie eper
Ostatnio edytowane przez dududs ; 31-10-2009 o 07:57
z epera wiem tyle :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...618f4ea51.html
a jakąkolwiek historię serwisową sprawdź w ASO - może akurat coś będzie
Dzieki za blyskawiczne odpowiedzi.
Wniosek: w dowodzie rej. rok produkcji jest wbity 2001 ale szyby i eper mowia 2000...hmmm. A mysliscie ze historie z serwisem/ASO mozna sprawdzic telefonicznie?? Podaja takie dane przez telefon, czy trzeba do nich przyjechac z rzucic pare groszy?
a zadzwoń i sprawdź - teoretycznie jeżeli jest jakaś historia to powinni powiedzieć ale teoria i praktyka to dwie różne sprawy
a pierwsza rej. na który rok jest ? bo bywa i tak że jako rok prod. wbijaja rok pierwszej rej.
pierwsza rej. jest 03.2001
Urzędem, który "przepuszcza" datę produkcji jest Urząd Celny. Rejestrowałem kilka Alficzek i przynajmniej w Gdańsku bardzo skrupulatnie do tego podchodzą (myślę, że w całej PL wałek z datą jest mało prawdopodobny). Może jakiś UC nie miał dostępu do VIN checkera lub zwykła pomyłka pisarska i stąd pojawiła się nieścisłość. ePer na pewno nie kłamie. Co do sprawdzenia historii na telefon to masz znikomą szansę, chyba, że masz kogoś "w środku", kto Ci sprawdzi. Ale AR raczej nie notuje w bazie (przynajmniej nie ma takiego wymogu) przebiegów przy kolejnych przeglądach. Jeżeli przeglądy były w Polsce, to po pieczątkach dojdziesz, gdzie dzwonić. Może, któryś z mechaników będzie coś pamiętał...
Ujmując to terminologią prawniczą - jakieś poszlaki mogą coś sugerować.
Momo w AR przy 150-200 tys. km, jeżeli nie jeździł autem totalny lump powinna być jak nowa.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Dodam tylko, że możesz nieoficjalnie próbować się czegoś dowiedzieć na infolinii Fiat Auto Poland, ale niechętnie udzielają takich odpowiedzi.
Najczęściej sugerują wizytę w ASO, a osobie obcej (chyba, że podasz się za nowego właściciela samochodu) wogóle nie chcą udzielać żadnych informacji.
Sprawdzałem w ten sposób historię pewnej włoszki z Italii. Mnie się udało.
Ostatnio edytowane przez _cichyy_ ; 29-10-2009 o 23:38
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
ja tez myslalem ze mam z 2000 bo pierwsza rej jest z kwietnia 2000
ale na kontroli gosc rozkodowal i wyszlo ze jest z grudnia 99
ale wszedzie mam ze auto jest z 2000 zawsze to rok mniej![]()
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P