Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: zalamany- prosze o pomoc, porade

1etnies1
    Gość

Domyślnie zalamany- prosze o pomoc, porade

Dzis nastal dzien sadu mojej belli, ktos kiedys byl bardzo sprytny jak ja skladal otoz podnoszac ja dzis na podnosniku w aso okazalo sie iz mniej wiecej w polowie samochodu jest w poprzek przegnita, spaw tam byl, progi niby cale slupki tez a blacha na podlodze tragedia, ktos byl tak sprytny ze ukryl to do tego stopnia ze jak ja kupowalem i trzepalismy ja u mechanika nic nie znalezlismy, jestem zalamany silnik smiga fajnie, czesci sporo powymienianych, nie wiem co robic, czy ja sprzedac na czesci i szukac nowej, czy kupic anglika o malym przebiegu i niech moja robi za dawce, spawac tego nie bede bo nie chce jezdzic rzezba- pomocy, doradzcie co robic. Wiem wielu z Was moze to smieszyc, inni beda wypominac zly zakup teraz to nie wazne, liczy sie co robic dalej zwlaszcza ze portfel nie za bogaty mam

obserwator737
    Gość

Domyślnie

porządna naprawa blacharska będzie raczej tańsza niż zabawy z anglikiem... zgniłą podłogę da się porządnie naprawić i robi się to nie w takich autach - nie wiem w czym problem ?

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

anglik to raczej odpada, bo tam bedziesz musiał przespawać ściane grodziową (a to już rzeźba), przekładanie środka to nie jest prosta sprawa, bo trzeba przełozyc wszystko: instalacja el. szyb, wycieraczki z bebechami, boczki, deska rozdzielcza, światła, fotele itp. itd
    Po mojemu, kupić taką z zajechanym silnikiem wtedy ograniczy ci sie tylko do przekładki silnika, a elementy estetyczne możesz sobie wymioanieć w karzdej wolnej chwili.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

1etnies1
    Gość

Domyślnie

wlasnie zastanawiam sie bo jest cos takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10510627

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Jesli blacharz dobrze Ci zrobi to po co od razu sprzedawac?
    a nie lepiej np.wsadzic dol z anglika?
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

obserwator737
    Gość

Domyślnie

ja czytam i nie wierzę... po jakiego diabła kupować anglika czy dół z anglika (też może gnić...) ???

- można sprawdzić ceny oryginalnych reperaturek
    - można pogadać z prawdziwym blacharzem a nie ze spawaczem (są tacy którzy odtwarzają elementy a nie tylko przyłapują łatę...)

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    ja czytam i nie wierzę... po jakiego diabła kupować anglika czy dół z anglika (też może gnić...) ???

- można sprawdzić ceny oryginalnych reperaturek
    - można pogadać z prawdziwym blacharzem a nie ze spawaczem (są tacy którzy odtwarzają elementy a nie tylko przyłapują łatę...)
    mi chodzilo ze jak juz chce robic przekladke na anglika to lepiej mu bedzie przelozyc sam dol skoro gore i progi ma ok
    ja u siebie jak zagladalem to tez mialem ok ale potem sie okazalo ze jest troche pognite pod pasazerem
    zabezpieczyli mi od spodu auto i mowili ze ta zime jeszcze przejezdze ale przed nastepna juz pasuje zrobic ten dol

od 1996 mialem nowa tempre z wloch i tez byla ladna z gory progi ladne itd
    tata nic nie robil bo myslal ze zachodnie auto to pewnie dobrze zabezpieczone
    nie psula sie wiec nie ladowala na kanale i w 2001 sie cos tam zepsulo tata zajrzal od spodu i sie przestraszyl pod pasazerem wielka dziura i ogolnie dol jak ser z dziurami
    i kupil nowe auto a tempre sprzedal
    gdyby dol miala ok to by zostawil dla mnie
    Ostatnio edytowane przez kt0sfajny ; 18-11-2009 o 08:43
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

patryk520
    Gość

Domyślnie

Ten samochód to wychodzi na to że z dwóch pospawany więc najlepiej będzie kupić auto z zajechanym silnikiem jak radzi QBA.

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

albo lekko rozbity w takim samym kolorze to bedzie mozna przelozyc blotniki drzwi itd

w krosnie kiedys byl wypadek i bylo bmw zespawane z 2 aut i sie rozlecialo na 2 kawalki tak to jest jak auto przechodzi przeglad za flache

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Nie wiem o co tyle krzyku. Wyciąć zgnity kawałek podłogi wspawać nowy. pomalować, zabezpieczyć jakimś środkiem konserwującym do podwozia i można dalej jeździć. Sam kiedyś coś takiego robiłem w moim pierwszym samochodzie. Kwestia tylko wyjęcia środka czyli foteli, wykładziny itp - żadna filozofia i na pewno nie będzie to drobie a każdy blacharz to zrobi
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...