Pragne wzniecic ruch przeciwko firmom ubezpieczeniowym , które oszukują wszystkich i wszystko. Otóż chodzi mi o tzw. ,,amortyzacje" . Jeżeli ktos ją ma wykupioną i się łudzi , że z niej skorzysta to jest w dużym błędzie. Lub ja trafiam na f-my , które akurat w tej kwestii oszukują. Podam przykład jak się roluje przyszłych ubezpieczających się:
Jak wykupuje amortyzację oczekuję , że po wypadku auto bede miał w stanie z przed wypadku , czyli za uszkodzone części dostaje równowartośc kwoty jak za nową cześc , lub oczekuje , że ta częsc zostanie wymieniona w warsztacie. Piękne założenie. Tylko prawda jest taka, że to ubezpieczyciel (likwidator szkody decyduje o tym , że dana częsc jest do wymiany (bo wtedy dopiero może zadziałac amortyzacja czyli zwrot kosztów jak za nową częsc) i tu jest ,,pies pogrzebany" bo każdy likwidator uzna częsc do naprawy, nawet jak to ,,jest podobne zupełnie do niczego" . Miałem uszkodzony zderzak , wykupiona amortyzacja , zderzak częsc która jak żadna inna odpowiada za bezpieczeństwo , uszkodzenie tej czesci eliminuje rejestracje auta. Co robi debil z ubezpieczenia , kwalifikuje do naprawy !. Reasumując , nie warto wykupowac amortyzacji jak sie nie ma dobrego prawnika !.