Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: obrpty 2,5v6

fredko86
    Gość

Domyślnie OBROTY 2,5v6

witam mam alfe 156 97r 2,5 v6 i mam problem z obrotami bo nie chce kreci do konca obrotomierza to znaczy do pieciu tysiecy jest ok powyrzej dławi sie i dochodzi do siedmiu tysiecy ale z trudem czekam na sugestie fredko86

Zenith
    Gość

Domyślnie

jak przepływomierz? rury od filtra powietrza?

fredko86
    Gość

Domyślnie

dzieki za sugestie rura uszkodzona ta gumowa od silnika nie wiesz kolego gdzie moge takie cos kupic nie drogo obleciałem całe allegro i nie ma podzwoniłem i nikt nie ma

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał fredko86 Zobacz post
    dzieki za sugestie rura uszkodzona ta gumowa od silnika nie wiesz kolego gdzie moge takie cos kupic nie drogo obleciałem całe allegro i nie ma podzwoniłem i nikt nie ma

Nie drogo to moze i nie,ale kupisz na allegro kompletny dolot za 280zł.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

fredko86
    Gość

Domyślnie

kupiłem inne rury sprawne urzywane tak samo przepływomierz i tylko chodzi lepiej na wolnych nadal pustka pomiedzy 5 a 7 tys obrotów

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Szukaj kolego forumowicza z Twoich okolic bawiącego się Unidiagiem lub Alfadiagiem, bo tak to pół auta wymienisz i nadaj będzie źle, nie wiem skąd się wam biorą pomysły kupowania używanych przepływomierzy ...

Do sprawdzenia co pokazuje MAF przy wchodzeniu na obroty, wskazanie sondy, czas wtrysku i w miarę możliwości ciśnienie paliwa pod obciążeniem, może po prostu pompa umiera. Ale tak jak pisałem nie ma co po omacku wymieniać ...
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

fredko86
    Gość

Domyślnie

witam odłonczyłem przepływomierz i auto kreci do przerywacza tylko teraz z dołu gorzej idzie czy to morze byc wina przepływki ?? czekam na odp

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

No jak widać tak, dlatego pisałem Ci, albo znajdź kogoś z alfadiagiem/unidiagiem albo kup sobie kabel OBD za 50zł soft na forum znajdziesz darmowy i sam zdiagnozujesz co boli auto i nie kupuj używanych części bo to pieniądze wyrzucone w błoto!!! Wydatek na kabel OBD nie współmierny względem tego co zaoszczędzisz, a co wiedzy złapiesz przy tym to Twoje ;]

Jak w aucie był uwalony przepływomierz to i sonda lambda będzie do wymiany.

fredko86
    Gość

Domyślnie

witam znalazłem co było przyczyna sonda lambda ale teraz dylemat mam tylko jedna a w miejsce drugiej ktos wkrecił srube teraz mam pytanie kupic dwie czy jedna i czy znajde wtyczke ,zeby podłaczyc nowe dwie sondy a i czy musza bc dwie silnik 2,5 v6 24v 1997r

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Kolego to 97 rok, więc sterownik me2.1 i tylko jedna regulacyjna sonda lambda przed katalizatorem, to co nazywasz że ktoś wkręcił śrubę ma tak wyglądać, jest to rewizja w razie gdyby trzeba było pobrać spaliny do analizy sprzed katalizatora lub zmierzyć ciśnienie w wydechu [tak można zdiagnozować przypchanie katalizatora.

Sonde masz mieć wkręconą przed łącznikiem elastycznym [jeśli jeszcze fabryczny to wyglada jak metalowa beczka] zaraz za "portkami".

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia