witam,
mam zamiar wymienic rozrzad. Jakiej firmy czesci polecacie? Czytalem gdzies ze na pierwszy montaz ida rolki skf, pasek gates i pompa wody ruville. To prawda?
witam,
mam zamiar wymienic rozrzad. Jakiej firmy czesci polecacie? Czytalem gdzies ze na pierwszy montaz ida rolki skf, pasek gates i pompa wody ruville. To prawda?
Witam, wymieniałem u siebie ostatnio rozrząd w 147 1.9 jtd 8v
pasek dayco ponoc lepszy od gates bo od gates zeby nie pasuja idealnie
rolka skf i napinacz,
pompa wody nie wiem jakiej firme, nie pamietam.
mi pomogli to i ja pomogę
poczytaj mój post Nowy użytkownik ALFY 156 potrzebuje pomocy...
Zadzwoniłem do autosklep24.pl możesz się powołać na Tomka z Elbląga a co
wszystko mi dobrali... rolki skf, pasek dayco, pompa bugati za kompletny rozrząd zapłaciłem 420 zł
Albo Tomasz Grzelak albo Marcin Gruchała- zajebiście sie znają i wszystko doradzą.
zresztą allegrowicz tanifiat też jest fachowcem na najwyższym poziomie
Mam nadzieję że pomogłem
Słyszałem, że zęby Gates'a nie za bardzo do TSa pasują.
Nie wiem jak się sprawy mają w JTD.
Nie wiem również co szło na pierwszy montaż.
Ja u siebie w TS zakładałem rolki SKF, pompa SKF, pasek Conti.
Producenci tacy jak SKF, Conti czy Dayco raczej gwarantują wysoką jakość niezależnie od tego czy to TS czy Jtd
dzieki za odp. Dzisiaj mechanik powiedzial mi zebym pomyslal tez nad wymiana innych rolek.. myslicie ze jest sens?
Zależy co to są inne rolki.
Jeśli chodzi o rolki rozrządu - bezwzględnie wymieniać.
Jeśli są to rolki paska wielorowkowego - to na pewno nie zaszkodzi, będziesz miał pewność, że wszystko jest nowe i nic silniczkowi nie grozi. Znane są przypadki zerwania paska wielorowkowego, które prowadziły do uszkodzenia rozrządu, więc może rzeczywiście warto to przemyśleć
Pasek Continental,rolki SKF,napinacz Ruville,pompa wody Ruville-pierwszy montaż w serwisie.Dają gwarancje na przebieg,oczywiście zakup części i montaż w serwisie.