witam!
czy ktos mi powie jaki rozstaw srub jest w alfie 166 rok prod 1998. zastanawiam sie ponieważ na allegro jak ktoś wystawia felgi to pisza ze pasują do alfy 156 i 166 a one chyba maja dwa rozne rozstawy?
witam!
czy ktos mi powie jaki rozstaw srub jest w alfie 166 rok prod 1998. zastanawiam sie ponieważ na allegro jak ktoś wystawia felgi to pisza ze pasują do alfy 156 i 166 a one chyba maja dwa rozne rozstawy?
witam oczywiście są różne rozstawy w 156 jest 5x98 a w 166 5x108 pozdrawiam
dziekuje za odpowiedz, tez mi sie tak wlasnie wydawaloale ze jestem zielony w temacie alfy bo poprzedni egzemplarz mialem juz jakies 3 lata temu (146 1,6 boxer) to w tamtej nic nie musialem grzebac
lalem i jezdzilem i nic sie nie psolo
Ku przestrodze.
Wymienialem w listopadzie opony i wulkanizator dokrecił mi felgi (orginał alfy) pistoletem. Kilka dni pozniej chciałem odkrecić koło, i przezyłem nie miłe zaskoczenie. Sruba była tak dokręcona ze połamałem na niej nasadkę. Pojechałem z tym do wulkanizatora. On sprawdził to był zaskczony. Sprawdził w książce moment dokręcania śrub w alfach okazało się ze alfa ma najniżśży momęt dokrecenia śrób ze wszystkich marek na tej liście.
Także przestrzegam przed zbyt mocnym dokrecaniem tych śrub, nawet przy urzyciu manualnego klucza, bo też można przesadzić. Pozdrawiam