Witam
Jeste właśnie świeżo upieczonym posiadaczem alfy 156 1.8 .
Gdy ściagam nogę z gazu słyszę dziwne stukanie, jak dodaje gazu i utrzymuję stałą prędkość stukanie znika. Nie wiem jaka może być tego przyczyna?
Pomocy!!!!![]()
Witam
Jeste właśnie świeżo upieczonym posiadaczem alfy 156 1.8 .
Gdy ściagam nogę z gazu słyszę dziwne stukanie, jak dodaje gazu i utrzymuję stałą prędkość stukanie znika. Nie wiem jaka może być tego przyczyna?
Pomocy!!!!![]()
Po pierwsze to nie ten dział.
A co do problemu, to zacznij od sprawdzenia, czy masz dokręcone koło (może to śmieszne, ale prawdziwe). Jeśli tak prozaiczna przyczyna odpada, to prawdopodobnie masz do wymiany górny wahacz, bądź też przegub.
Żeby się jednak upewnić podjedź do Stacji Obsługi Pojazdów i za 15 zł będziesz miał odpowiednią diagnozę, ponieważ przyczyn tego stukania może być kilka i nie ma sensu byś jak w TOTOlotku wymieniał na chybił trafił pół zawieszenia zanim znajdziesz prawdziwą przyczynę.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 02-01-2010 o 19:59
Może być coś z łożyskiem podpory półosi.
a poduszka od skrzyni ???
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
A mozesz bardziej konkretnie powiedziec czy to z sawieszenia slychac stuki czy gdzies z okolicy silnika lub skrzyni?? W mondeo mialem walniety wewnetrzny przegob a w alfie mialem peknieta sprezyne i wlasnie takimi stukaniami sie to objawialo
Mój oponiarz też źle dokręcił koła, a ja myślałem że to koło dwumasowe![]()