Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Zadyszka

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie Zadyszka

Mam problem ponieważ jadąc ostatnio drogą wjechałem na rondo dosyć szybko powiedzmy auto tak jakby zgasło (zakrztusiło) się to samo uzyskałem ruszając lekko po łuku z 1 biegu problem też sie pojawia kiedy auto stoi na wzniesieniu przodem do dołu wzniesienie ok 30% dużo gazu i powolne wysprzęglanie powoduje że silnik gaśnie , w obu przypadkach automatycznie zapala sie marchewa komp nie pokazuje żadnych błedów . o co chodzi
    Z gory dzięki za pomoc alfa to 156 2.0 t.s. 1999 130000km

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

A co Ty lejesz do tego baku? Zmień stację.

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

No w sumie to benzyne !!! 95 oktanów myśle że nie wiesz co piszesz i palłeś głupote .
    Własnie wróciłem z trasy i ciekawa sytuacja wyjeżdzam z drogi chce skrecić w prawo chciałem ruszyć bardziej dynamiczniej dodaje wiecej gazu ruszam pomalutku a tu zonk tak jak by paliwa brakowało dodam że dzieje sie tak tylko przy skretach bądz górkach a jeżeli auto we własnym pedzie po takiej sytuacji wyprostuje sie wszystko wraca do normy .
    Jest to troche skomplikowane wiec z góry przepraszam ale nie potrafie tego wyjaśnić innymi słowami .

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

Nie palnąłem głupoty tylko możesz mieć nie ciekawe paliwko.

Druga sprawa - można jaśniej? Jakieś błędy na kompie są ? Ile płynu w spomaganiu kierownicy jest? mniej niż min.? Jak wygląda jak by mało paliwa było - szarpie czy nie ma sił? Dokładniej pisz ;-). Wróżką nikt tu nie jest ;-)

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał MarcinTM Zobacz post
    Nie palnąłem głupoty tylko możesz mieć nie ciekawe paliwko.

Druga sprawa - można jaśniej? Jakieś błędy na kompie są ? Ile płynu w spomaganiu kierownicy jest? mniej niż min.? Jak wygląda jak by mało paliwa było - szarpie czy nie ma sił? Dokładniej pisz ;-). Wróżką nikt tu nie jest ;-)
    błedy na kompie jak pisałem nie ma ani jednego płyn od wspomagania co ma wspólnego ale jest , ilość paliwa jest oki nie wiem czy masz pojecie o czym piszesz ale to bardzie objaw braku masy ecu ale wywaliło by błąd coś mechanicznego mysle i bardziej pytałem czy ktoś miał podobny problem bo to jakbyś jechał na gazie ale by ci gazu zabrakło i przełonczył byś na benzyne od razu ale tylko przy skrecie bądz pod czas cofania pod gore dziwne moge podczepić jakies screeny z Alfadiag jeśli ktoś jest zainteresowany.
    Ostatnio edytowane przez marcinv530erx ; 09-01-2010 o 11:21

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

ktoś pisał kiedyś o podobnym problemie ale tylko przy skrętach ostrych, był to jakiś problem z połaczeniami z ABS, ich czujnikami.
    - ale u ciebie ten sam efekt jest podczas cofania pod górkę, tego to nie rozumiem.
    - podobny problem miałem podczas jazdy pod górke ( > 30 % ) problemem okazała sie woda w baku a dokładniej pod pompą paliwa.
    - pompa paliwa posiada sitko, filtr, ten filt nie przepuści wody, jeśli zaś jest trochę wody pod pompą to także nie przepuści paliwa jak jest przpchylona.
    - a mechanik zrobił mi wykład że tam pod pompą nie ma prawa być wody, pompa paliwa od dołu posiada taki mini zbiornik powrotny i w nim była woda.
    - tak, ale to się dopiero okazało po wyjęciu pompy paliwa.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

Właśnie wyczytałem że problemem moze byc silniczek krokowy ale czy by to znaczyło że przy takich usterkach gdzie zaświeca sie marchewa ecu nie zapisze błędy czy wogule jest taka możliwośc ???
    Z drugiej strony jeżeli mówisz że błąd może być z czujnikami ABS czy jest jakakolwiek metoda sprawdzenia tego wiem że można polączyc sie z ecu abs ale czy ono zapisuje takie błedy???
    Ciekawe jest to e dzieje sie tak tylko przy energicynzm ruszaniu przy delikatnym ruszaniu takiego efektu nie ma ???
    Ostatnio edytowane przez marcinv530erx ; 10-01-2010 o 08:17

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia