Witam
Czy mozecie doradzic jak odswiezyc, a potem utrzymac lakier w swietnej kondycji? Jakich woskow, mleczka uzywac jakiej firmy?
Dzieki z gory za opinie.
Witam
Czy mozecie doradzic jak odswiezyc, a potem utrzymac lakier w swietnej kondycji? Jakich woskow, mleczka uzywac jakiej firmy?
Dzieki z gory za opinie.
Witam tak sie sklada ze pracuje przy kosmetykach i chemii samochodowej, powiedz kolego jaki masz kolor lakieru, metalik czy zwykly?
Witam ..podbijam temat.. Ja mam srebrny metalik
.. do tej pory uzywałem mleczka koloryzujacego...
... z takiej firmy
http://img.bazarek.pl/61494/6551/611...fb9b4e40cb.jpg
... mozesz polecic mi cos lepszego ..???
Pozdrawiam
Mleczko koloryzujace jest dobre, ale z krotkim efektem, tylko maskujesz drobne zarysowania i nadajesz polysk, aby pozbyc sie drobnych rys na stale uzyj pasty lekosciernej a nastepnie mleczko nablyszczajace, pasty spokojnie wystarczy uzyc raz w roku nastepnie nablyszczaj tylko mleczkiem, tania i dobra pasta np tempo K2, mleczka polecam z formuły1 carnauba car wax lub shine it all.
---------- Post dodany o godzinie 10:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:26 ----------
do aro1977, rób tak kolego jak wyzej napisalem tylko do takiego koloru uzyj mleczka formula 1 shine it all bedzisz zadowolony pozdrawiam
A co możesz mnie poradzić?
Kolor mojej Alfy to czarna perła. Jak wiadomo na takim kolorze widać nawet najdrobniejszą rysę:/ Zazwyczaj nakładałem więc pastę koloryzującą np. simoniz, a potem jako drugą warstwę bezbarwny wosk.
Co stosować, żeby efekt nabłyszczonego samochodu utrzymywał się dłużej i wydobywał głębie koloru? Niestety często bywa tak, że po pierwszym myciu z tych past/wosków itp. niewiele pozostaje...
No i jakiego szamponu używać by nie zostawiał smug?
Pozdrawiam.
- Rafał
Temat całkiem dobry, ja już myślę o wiośniei sam będę po zimie pucował alfę bardzo dokładnie.
Może jakieś rady co czym czyścić itp.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Ja już dawno tego używam, ale jest jedno małe "ale". O ile szybko się nakłada i poleruje (efekt zadowalający), to niestety po 1-2 myciach trzeba powtórzyć bo trwałość nie jest zbyt duża. Ale jak to bywa coś za coś, generalnie produkt dobry i nie patrzę na gumowe uszczelki, jedynie plastiki należy omijać. Żeby było śmiesznie, to podpatrzyłem kiedyś mechaników rajdowych pewnego zespołu i do dzisiaj to stosuję.....poleruję szyby boczne i tylne tą pastą i żadne zabrudzenia mokre nie trzymają się, wszystko ścieka po ruszeniu pod wpływem powietrza.![]()
Niestety czarny kolor jest najtrudnieszy w utrzymaniu, rowniez mam czarną alfe i daje rade, co do szamponu to jeszcze nie ma chyba takiego zeby nie pozostawial smug, ale jak dla mnie najlepszy szmpon jest firmy WESCO 1l z woskiem tj taki bialy jak mleko, jest to tani szampon a bardzo dobry, pozostawia malo smug lub jesli sprzyjaja warunki wcale, proponuje zebys po zimie uzyl pasty lekkosciernej usuniesz osad ktory nie zmywa sie i drobne rysy, do czarnego koloru stosuj mleczko formula 1 shine it all nie pozostawia bialych smug, łatwo sie poleruje, po wczesniejszym zastosowaniu pasty lekkosciernej nie powinno byc rys, jesli są glebsze rysy ktorych pasta nie usunela to tylko mleczko koloryzujace zamaskujesz te rysy. Sprobuj kolego jak Ci napisalem najpier pasta polecam tempo K2 usunie stary osad i nablyszczy nastepnie shine it all efekt murowany. Shine it all moim zdaniem nie zmywa się po 1 czy 2 myciach.
Ostatnio edytowane przez Radek88 ; 04-02-2010 o 13:42
No właśnie czarny kolor to masakra w utrzymaniu, ale za to jaki efekt
Dzięki za rady, mam nadzieję, że wyczekiwana wiosna zbliża się dużymi krokami, bo póki co to woskowanie na gorąco na myjni, natomiast jak zrobi się cieplej z pewnością poświęcę karoserii nieco więcej czasu.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. gdzie kupujesz ten szampon WESCO?