Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Temat: 156 v6

lukas
    Gość

Domyślnie 156 v6

czesc, przymierzam sie do kupna 156 v6 okolo 2000r, i nie wiem czy poradze sobie z
    utrzymaniem i czy wytrzymam z awaryjnoscia:-) wiec prosze o jakies dane, tzn: ile
    przejechaliscie, co wymieniliscie, ile to pali co myslicie o niej i czy kupilbyscie
    jeszcze raz, a jesli nie to co w zamian 156, oczywiscie tylko wloszczyzna, pozdro

zanjac
    Gość

Domyślnie Re: 156 v6

Cytat Napisał lukas
    czesc, przymierzam sie do kupna 156 v6 okolo 2000r, i nie wiem czy poradze sobie z
    utrzymaniem i czy wytrzymam z awaryjnoscia:-) wiec prosze o jakies dane, tzn: ile
    przejechaliscie, co wymieniliscie, ile to pali co myslicie o niej i czy kupilbyscie
    jeszcze raz, a jesli nie to co w zamian 156, oczywiscie tylko wloszczyzna, pozdro
    z jakim utrzymaniem i AWARYJNOŚCIĄ,co to za brednie ;// jak dbasz tak masz Przyjacielu,ceny części są normalne jak u innych marek,paliwo to 10-16 l /100km , a wymienia się to samo co w każdym samochodzie reszta to niedbalstwa właścicieli 8)

lukas
    Gość

Domyślnie

czytalem opinie dot v6 na autocentrum, napisalem do gosci ktorzy podali tam swoje meile, zaznaczam ze opinie na portalu sa pozatywne, i co? a no to ze odpisalo chyba 4 kolesi i szkoda ze wykasowalem wiadomosci od nich bo chetnie bym tu wkleił..ogolnie rzecz biorac, chyba 2 nie moglo dojsc do ładu z przplywomierzem, sonada, jakimis czujnikami od walu, elektronicznym pedalem gazu, a najlepsze jest to ze podobnie jak tu zadalem pytanie"czy kupilbys jeszcze raz" i co i zaden by nie kupil a jeden polecal renault:-)
    napisalem tu liczac na to ze ci kolesie mieli pecha :wink: i oczekuje konkretow a nie zwrotow jak dbasz to masz :>>>

pedro220
    Gość

Domyślnie

Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jakbym miał kupować jeszcze raz to z pewnością bym ja kupił!
    Silnik rewelacja osiągi i dźwięk, spalanie od 9 w trasie. i od 14 wzwyż w mieście, zawieszenie też bardzo dobre tylko gdyby nie te polskie drogi...
    Ceny części nie wydają mi się wygórowane (oczywiście jak ktoś się przesiada z malucha to części mogą mu się wydawać trochę drogie )
    Oczywiście jak ktoś szuka auta idealnego to niech szuka dalej życzę mu powodzenia.

zanjac
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lukas
    czytalem opinie dot v6 na autocentrum, napisalem do gosci ktorzy podali tam swoje meile, zaznaczam ze opinie na portalu sa pozatywne, i co? a no to ze odpisalo chyba 4 kolesi i szkoda ze wykasowalem wiadomosci od nich bo chetnie bym tu wkleił..ogolnie rzecz biorac, chyba 2 nie moglo dojsc do ładu z przplywomierzem, sonada, jakimis czujnikami od walu, elektronicznym pedalem gazu, a najlepsze jest to ze podobnie jak tu zadalem pytanie"czy kupilbys jeszcze raz" i co i zaden by nie kupil a jeden polecal renault:-)
    napisalem tu liczac na to ze ci kolesie mieli pecha :wink: i oczekuje konkretow a nie zwrotow jak dbasz to masz :>>>
    JAKICH KONKRETÓW - dwóch takich samych samochodów nie ma,to produkcja fabryczna,taśmowa.

Moja 166 jest drugim AF , przepływomierz,czujnik halla,sonda lambda.......blebleble w każdym samochodzie może odmówic posłuszeństwa co kolwiek.........więc się to wymienia.........jak na razie z rzeczy które wymieniłem w swoich samochodach to rozrząd,świece ,klocki,płyny.....po prostu części EKSPLOATACYJNE 8) i nadal podtrzymuję TEZĘ ,że jak się dba tak się ma , bo do samochodu trzeba zajrzec , skontrolowac okresowo to i tamto / szerokie znaczenie/ a NIE DOPIERO JAK STANIE :|?:
    Silniki V6 dają wiele radości z jazdy i wogóle , ale lubią dobry olej,płyny czyste filtry.Zawsze może się trafic FELERNY egzemplarz / ale to wszędzie a maruderów nie brakuje.
    Stereotyp dresa,karka w BMW też istnieje.......więc jak nie spróbujesz to nie pokochasz. DD

mick
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lukas
    jak czytam gdzieś że jakieś auta są bezawaryjne to śmiać mi się chce.
    niema czegoś takiego ponieważ prawie wszystkie są robione niechlujnie (taśmowo) i w większości z podobnych elementów (np elektronika bosch).
    problemem sa najczęściej elementy niewymienione na czas przez poprzednich właścicieli.
    wiec jesli ktoś kupuje auto z drugiej reki musi sie liczyć z wymianą przepływki, sondy, świec itp. bo jesli tego nie zrobi odrazu bedzie miał powody do narzekań.
    v6 alfy to bardzo dobry i sprawdzony silnik.
    swego czasu rozważałem kupno autka z tym silnikiem ale wzgledy ekonomiczne (10-16 l/100) zmusiły mnie do pewnych ograniczeń z pojemnoscią i zostałem przy 1.8
    oczywiście mógłbym je zgazować ale V6 SIE NIE GAZUJE !!! :>>> .

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Jedno jest pewne to są jedne z najlepszych V6 na świecie ja taką mam coć 12 zaworową i nie zamienię ja na żaden inny silnik Alfoski a napewno nie T .S 16 V

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

areks
    Gość

Domyślnie

Jedno jest pewne, jak chcesz kupic 156 to tylko:
    -2,5 V6
    -3,2 V6(GTA)
    -2,4 JTD(ewentualnie jak lubisz oszczednosci)
    Silnikow Twin Spark nie polecam i nie porownuje nawet do V6-za duzo tam w TSach bylo niedorobek :mrgreen: :mrgreen:
    Takze jak chcesz ALFA ROMEO to sie nie zastanawiaj-bierz siano,wybieraj auto i ciesz sie z zycia!! :twisted: :twisted:

mick
    Gość

Domyślnie

no pieknie.
    to ja zachwalam wasze v-ki a wy że ts-y bee i do d...y. :roll:

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał mick