koledzy mam problem z ogrzewaniem a własciwie z jego brakiem,nie dziąła wiatrak dmuchawy,cos zaśmierdziało i zadymiło w aucie ,co to może byc, spalił sie czy jak.Gdzie się on w ogóle znajduje i jak się dostac??Pomocy!!!!
koledzy mam problem z ogrzewaniem a własciwie z jego brakiem,nie dziąła wiatrak dmuchawy,cos zaśmierdziało i zadymiło w aucie ,co to może byc, spalił sie czy jak.Gdzie się on w ogóle znajduje i jak się dostac??Pomocy!!!!
No to pewnie to co u mnie czyli silnik dmuchawy . Ja pojechałem do elektryka , przewinął mi silnik , założył nowe rezystory . Koszt zabawy 300 zł .
dmuchawa znajduje się w podszybiu.. pod maską
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
zgadza się mi musiał rozpinać klimę żeby się dostać do dmuchawy
Nie mówcie ze aby wymienić wentylator trzeba odłanczać klime???
Najlepiej wedłóg mnie zrobisz jezeli sam sprawdzisz co jest nie tak. Odkręc podszybie i zerknij co tam się dzieje. Może uda ci się samemu wymienić wentylator. Cena 300 zł za robocizne to kosmos- nie byłoby taniej wymienić wentylator na nowy (uzywany) taki z allegro
Ja musiałem robić vacum bo mi rozpinał klimę a 300 zł to jest za przewinięcie silnika + rezystory + robocizna . Wątpie żeby sam silnik dmuchawy wyjął![]()
Mi tam szwagier wyciągał wentylator bez rozszczelniania klimy,fakt zabawy jest przy tym co nie miara.A nawiązując do tematu to zapewne padł wentylator.
No to super jak klimy nie musiał rozpinać mój elekitryk ma widocznie dziwny sposób i mówił że bez rozszczepienia klimy ni dy rydy![]()
A który mechanik będzie się męczył aby nie rozszczelnić klimy?Przecież za nabicie ponowne klimy Ty zapłacisz a on i tak skasuje swoje.
Święta prawda.....