Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Genewa ante portas

Pingwin
    Gość

Domyślnie Genewa ante portas

Na alfanews info o Genewie i link do oficjalnego komunikatu AR. Nie chce mi się tego dokładnie czytać (marketingowy bełkot) ale wyłowiłem, że bedzie Giulietta, Mito ale nie będzie 159. A przecież auto ma nowe silniki, jest wciąż stylistycznie niedoścignione, Genewa byłaby szansą na nakręcenie znów sprzedaży modelu, który powinien jeszcze co najmniej rok (jak nie dłużej) być produkowany.
    Czy brak 159 w nowej szacie silnikowej, to dobra decyzja Geniusza Marchionne?

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

W Mito będzie nowa skrzynia czy jakiś system elektroniczny - też nie chciało mi się czytać

Silniki ze 159 pokazali już we Frankfurcie, więc to średnia nowość.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    Była156 TS 1999,była147jtdm 150KM 2005,159 TiQ4 2010 159 ti 2,4 Q4 201

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    A przecież auto ma nowe silniki, jest wciąż stylistycznie niedoścignione, Genewa byłaby szansą na nakręcenie znów sprzedaży modelu, który powinien jeszcze co najmniej rok (jak nie dłużej) być produkowany.
    Mam podobne zdanie do kolegi Pingwina.
    Wygląda na to ,że firma Fiat a może Alfa? lekceważy swój najlepszy jakościowo produkt.
    Prawdą jest,że nie odniósł sukcesu handlowego,ale jest z innej półki jakościowej w stosunku do 147,156 i wcześniejszych. Przecież stylistycznie jest jednym z najładniejszych sedanów w światowej ofercie(trudno będzie zrobić ładniejszy),technicznie,po lekkim zmniejszeniu masy, z nowymi silnikami równiez jest w czołówce,cena akceptowalna,jakość b.dobra-trudno zrozumieć dlaczego poległ.
    Wlosi zachowują sie tak jakby wstydzili się tego auta,a przecież nie mają następcy.

Może mi to ktoś wyjaśnić.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał otto Zobacz post
    Może mi to ktoś wyjaśnić.
    Bo mają zamiar wystawić wyłącznie nowości?

Pingwin
    Gość

Domyślnie

byc moze, ale skoro Marchione, geniusz motoryzacji, zamierza postawić firmę na nogi to dlaczego nie wykorzystuje kazdej okazji? W skali Europy może parę tysięcy sztuk 159 upchnąć.
    Widzicie już chyba, ze to mentalność masowa? No bo tak się stawia na nogi masówkę: pokazujemy jedną nowość, żeby miliony ludzi się rzuciły.
    Na Fiaty rzucają się miliony, bo masowy odbiorca to odbiorca oszczędny, do bólu pragmatyczny, itd.
    Na Alfę się miliony nie rzucą. Już na starcie mamy to, o czym przebąkiwał Fiergloo: March jest dobry w masówkach. Kompletnie nie czuje bardziej wyrafinowanych i mniej masowych marek.
    Jego bredzenia na temat saaba to potwierdzenie.
    Zakładamy się, tutaj, dziś, że za parę lat saab bedzie istniał i przynosił zyski a jednocześnie zachowa oryginalnosć?

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Pingwin z jednej strony masz racje, a z drugiej się czepiasz o szczególiki. Nie wydaje mi się, żeby inne marki pokazywały cała swoją ofertę na targach.

A tak btw to jest polski komunikat w sprawie Genewy, skrzyni w Mito i premierze Giulietty:
    http://www.alfanews.pl/2010/02/26/fa...wym-w-genewie/