Wiem, że jest to bardzo częsty problem (jak trądzik u nastolatka).
Jednak mam pytanie co zrobić z tym faktem:
Gdy powoli i umiejętnie wrzuca się drugi bieg, jest w porządku i bez zgrzytu... Gdy jednak wrzuci się bieg ,,normalnie'' jak w każdym aucie skrzynia zgrzyta.
Po przeszukaniu stron internetowych i forum dowiedziałem się że jest kilka sposobów na poradzenie sobie z tym problemem:
Po pierwsze zgrzytająca skrzynia to może być wina synchronizatorów, tyle że praktycznie nie da się ich dostać
Po drugie skrzynie w tym modelu podobno bardzo szybko padają, i niektórzy po prostu mają drugą skrzynię, którą wkładają gdy skończy się poprzednia... To z kolei prowadzi do sporych kosztów...
Słyszałem też, że można zalać skrzynie świerzym olejem i powinno być ok.
Ja przynajmniej jeszcze przez jakiś czas nie będę miał funduszy na nową skrzynię czy drogie rozwiązania...
Muszę się zająć przeglądem, przerejestrowaniem i najbardziej palącymi problemami... No i oczywiście rozrządem na który pewnie mi kasy zabraknie i będę musiał po prostu zarobić, aby wymienić ten element![]()
Teraz zastanawiam się nad jakimś tanim rozwiązaniem tymczasowym. Jeśli macie jakieś porady to bardzo chętnie posłucham![]()