Hej
Niedawno stałem się posiadaczem 156tki z 2003 roku, już po face liftingu :-) Sedan, 1.8, distinctive, z polskiego salonu, z po części znaną historią, bezwypadkowy :-) Auta jest ekstra a będzie boskie, jak załatwię przy nim kilka rzeczy:
1. Mocowanie żarówki świateł mijania
Żarówka świateł mijania w jednej lampie niestety lata, ale nie wiem czy jest nieprzymocowana, czy uszkodzone są zaczepy w lampie. Moja żarówka i jej mocowanie wygląda na nie firmowe, patrząc na instrukcjęWie ktoś jak się mocuje żarówkę w nowych lampach? Ja nawet nie jestem w stanie jej wyciągnąć :/
2. Lakiernik/blacharz w Krakowie
Mam kilka obcierek i wgniotek parkingowych, gdzie w Krakowie można się udać z takimi rzeczami?
3. Mechanik w Kraku
Poprzedni właściciel serwisował auto na Strzeleckiej u p. Płanety - znacie ten zakład? Możecie coś o nim powiedzieć? Opinii na necie prawie w ogóle, tylko dwie negatywne sprzed lat. Ja tam byłem przy zakupie, gość wydał się ok, no i zna auto, więc wolałbym jeździć tam, chyba że macie inne zdanie.
4. Felgi
W zestawie dostałem oryginalne szprychowe 16", niestety wzór mi się nie podoba i chciałbym zamienić na inne i 17". Świetnie wyglądają Toora z pakietu TI, ale są dość drogie. W starej wersji bardzo mi pasują 17" Selespeed, ale nie znalazłem żadnego zdjęcia na nacie jak to wygląda z wersją po face liftingu. Ma ktoś może jakieś foty?
5. Obniżenie
Chciałbym ją bardzo delikatnie obniżyć, tak 2-3cm, jak w sport packu. Wiem, że fachowo jest założyć krótsze sprężyny i Bilsteiny B8. Pytanie czy mogę zacząć od samych sprężyn, jeśli nie jeżdżę ani szybko ani agresywnie, więc wydawanie 2k+ dla tych 2cm to trochę dużo na raz, jeśli amory mam teraz ok :-/
6. Progi Sportpack
Żeby zwieńczyć dzieło będę chciał zamocować progi ze sportpacka, ale mojego koloru (400 - blu vela) raczej nie trafię - czy te progi można spoko pomalować?