Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: 2003 Face lift / Mocowanie żarówki / serwis KRK / Felgi / Progi / Sprężyny

beeboyz
    Gość

Domyślnie 2003 Face lift / Mocowanie żarówki / serwis KRK / Felgi / Progi / Sprężyny

Hej

Niedawno stałem się posiadaczem 156tki z 2003 roku, już po face liftingu :-) Sedan, 1.8, distinctive, z polskiego salonu, z po części znaną historią, bezwypadkowy :-) Auta jest ekstra a będzie boskie, jak załatwię przy nim kilka rzeczy:

1. Mocowanie żarówki świateł mijania

Żarówka świateł mijania w jednej lampie niestety lata, ale nie wiem czy jest nieprzymocowana, czy uszkodzone są zaczepy w lampie. Moja żarówka i jej mocowanie wygląda na nie firmowe, patrząc na instrukcję Wie ktoś jak się mocuje żarówkę w nowych lampach? Ja nawet nie jestem w stanie jej wyciągnąć :/

2. Lakiernik/blacharz w Krakowie

Mam kilka obcierek i wgniotek parkingowych, gdzie w Krakowie można się udać z takimi rzeczami?

3. Mechanik w Kraku

Poprzedni właściciel serwisował auto na Strzeleckiej u p. Płanety - znacie ten zakład? Możecie coś o nim powiedzieć? Opinii na necie prawie w ogóle, tylko dwie negatywne sprzed lat. Ja tam byłem przy zakupie, gość wydał się ok, no i zna auto, więc wolałbym jeździć tam, chyba że macie inne zdanie.

4. Felgi

W zestawie dostałem oryginalne szprychowe 16", niestety wzór mi się nie podoba i chciałbym zamienić na inne i 17". Świetnie wyglądają Toora z pakietu TI, ale są dość drogie. W starej wersji bardzo mi pasują 17" Selespeed, ale nie znalazłem żadnego zdjęcia na nacie jak to wygląda z wersją po face liftingu. Ma ktoś może jakieś foty?

5. Obniżenie

Chciałbym ją bardzo delikatnie obniżyć, tak 2-3cm, jak w sport packu. Wiem, że fachowo jest założyć krótsze sprężyny i Bilsteiny B8. Pytanie czy mogę zacząć od samych sprężyn, jeśli nie jeżdżę ani szybko ani agresywnie, więc wydawanie 2k+ dla tych 2cm to trochę dużo na raz, jeśli amory mam teraz ok :-/

6. Progi Sportpack

Żeby zwieńczyć dzieło będę chciał zamocować progi ze sportpacka, ale mojego koloru (400 - blu vela) raczej nie trafię - czy te progi można spoko pomalować?

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

5. Oczywiście, że możesz.. nie takie obniżenia ludzie robią zostawiając amorki..
    6. No pewnie, podkład do plastiku jedynie trzeba zastosowac jesli kupisz oryginalne..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Co do pkt 6 to progi takie same robi plastbike (www.plastbike.pl), był kiedyś zakup grupowy z forum alfaromeo.pl . Oczywyście do pomalowania, ale były już idealnie przygotowane.
    Teraz na wiosnę mieli mieć lepszą wersję - bardziej plastyczną. Będę chciał u nich kupić tylko czekałem na ten poprawiony materiał (już raz tam brałem, bez zarzutu poza tym, że były dość sztywne i trzeba było mocno dociskać przy montażu).