turbina sie sypie czy po prostu jakies rozczelnienie, dym z rury normalny, spadek mocy jest ale to przez wtryski, musze jechac do kobiuru i cos z tym zrobic..heh
turbina sie sypie czy po prostu jakies rozczelnienie, dym z rury normalny, spadek mocy jest ale to przez wtryski, musze jechac do kobiuru i cos z tym zrobic..heh
One chyba tak już mają, moja 2,4 też głośno chodzi. Choć delikatnie przycichła po wymianie napinacza paska micro. Ale w porównaniu do Volkswagena czy Audi to przebija je o głowę. Tak więc do dźwięku się chyba musisz przyzwyczaić, co do spadku mocy, polecam Temat Maciek-156 Motor Control System Engine, wiele porad w jednym miejscu, posprawdzaj wszystko i się dowiesz.
Pozdrawiam
tylko ze ten ryk to tak tak od pewnego czasu i powiem szczerze ze im dluzej jezdze tym dzwiek jest glosniejszy, kiedys tego nie bylo, wiem ze deasle maja to do siebie ze sa glosne ale pare osob mi to powiedzialo ze jest jakis glosniejszy...martwi mnie toale za porade dziekuje
![]()
Sprawdź wszystkie węże idące z Turbo do IC i z IC do kolektora ssącego, może gdzieś jest malutkie pęknięcie, rury są gumowe, tracą swoje właściwości i po jakimś czasie lubią się "popsuć".
Sprawdź też wszystkie zaciski na wężach i najwyżej powymieniaj
Małe rozszczelnienie lubi sobie "pogwizdywać"
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
co ciekawe okazuje sie ze tulejki lataja kolo........klimy....ogolnie zrobie juz caly rozrzad i wymienie te tulejki...zobaczymy co wtedy bedzie![]()