Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: AR 147 1.9JTD salon Polska - prośba o opinię

kck
    Gość

Domyślnie AR 147 1.9JTD salon Polska - prośba o opinię

Cześć, to mój pierwszy post, więc witam wszystkich serdecznie!

Od roku jeżdżę AR 156 1.8 TS 2000 rok. Teraz planuję zmianę na trochę nowszą i mniejszą 147 w dieslu. Stąd moje pytanie: co myślicie o http://autex.otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9-jtdm-140-km-C11859868.html ? Oglądał ktoś może? Warta tych pieniędzy?

Dla mnie na plus na pewno nieduży przebieg jak na diesla i pochodzenie auta. Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu tego konkretnego modelu?

Będę wdzięczny za pomoc. Wiem, że na odległość to można jedynie gdybać, ale chyba po to jest to fajne forum. ;-)

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

W pierwszej kolejności właśnie na przebieg bym zwrócił uwagę - jak dla mnie podejrzanie niski jak na Diesla, nic nie sugeruję ale pierwsze co to bym się z tym autem udał do ASO na komputerek, a on prawdę Ci powie

a drugie co mocno zwraca moją uwagę to fakt że bardzo biedna wersja tej Alfinki, /radio na kasety? klimatyzacja manualna/ ..w tej cenie powinieneś spokojnie znaleźć tą samą wersję silnikową z bogatszym wyposażeniem, przynajmniej ja za taką cenę chciałbym czegoś więcej niż auto to w sobie ma
    jedyne co na duży plus to silnik no i przebieg, jeśli autentyczny

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Dodatkowy plus, że to salon Alfy. Bodajże rok gwarancji masz jak kumato spiszesz umowę, a najlepiej kazać wypisać fakturę. Wynegocjować możesz kilka serwisów itp. Sprawdzenie lub potwierdzenie stanu technicznego nie powinno być problemem... Więc być może warto lekko przepłacić... Ale szczerze, to nie patrzyłem po ile chodzą 140-konne z tego rocznika