Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Co to takiego??

zabazsc
    Gość

Domyślnie Co to takiego??

Może mi ktoś powiedzieć co to jest (zdjęcie0212)?? Bo oddaje dziwny odgłos(jakby coś się w nim kręciło) gdy odpalę samochód i chwile po wyłączeniu również. Oraz to na zdjęciu0213?? Ponieważ wisiało mi to koło prawego koła pod praktycznie lampą. Oraz po stronie lewej pod lampą zauważyłem jakiś luźny element (jakby plastikowa powyginana rura) nie podczepiona pod nic. Spodziewam się, że po prostu się odczepiła ale od czego?

jacek1968
    Gość

Domyślnie

Witam
    na zdjeciu pierwszym , widac elektrozawór sterujacy zaworem Egr, po wylaczeniu silnika chyba moze troche halasowac , bo panuje w nim podcisnienie.
    Zdjecie drugie hmmm nie mam pojecia co to moze byc
    pozdro

ps. uzupełnij profil bo nawet nie wiem o jakim silniku piszesz , napewno jest to diesel ale jaki ?????

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

na drugim zdjęciu jest pompka od spryskiwaczy,ale jeśli dobrze myślę to od spryskiwaczy reflektorów chociaż wygląda na mniejszą.

gdzie to znalazłeś?gdzieś w pobliżu zbiornika płynu?

moja druga ulubienica...

smc
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Pierwsze zdjęcie to na 100% zawór podciśnieniowy.Uszkodzony lub nieszczelny wydaje dziwne dźwięki.Zdemontuj go i dobrze obejrzyj.Drugie zdjęcie przedstawia,jak to napisał kolega andro34,pompkę spryskiwaczy reflektorów.Takie pompki bywały montowane,bo ta w zbiorniczku nie dałaby rady wytworzyć wystarczającego ciśnienia.

zabazsc
    Gość

Domyślnie

Tak to na 2 zdjęciu znalazłem w pobliżu zbiornika na płyn spryskiwacza. Tak sobie wisiał:/ Hmmm czy ten zawór to duży koszt naprawy? Czy to poważna sprawa? Bo nie wiem czy mogę tak jeździć?? Widać, że poprzednik albo nie dbał o Alfe albo, ktoś reperował na odp...ol po "małej przygodzie"!!:/ Widać też że w pobliżu zbiorników z płynem ze spryskiwaczy oraz płynem chłodnic-owym brak pewnych śrub mocujących je i są przykręcone na jednej lub 2 śrubach tak by się tylko 3mało. Oraz może nawet dziurki nie pasują na siebie:/ Chwilowo też nie mam za bardzo czasu przed świętami się tym zaopiekować:/

zabazsc
    Gość

Domyślnie

Dziś oglądnąłem sobie moją włoszkę dokładniej okazało się, że jednak była stuknięta od strony prawej:/ to co jest na zdjęciu 2 to pompka spryskiwaczy bo pasuje do dziurki w pojemniku na płyn do spryskiwaczy. Lecz nie działa:/ jest w niej mała dziurka przez którą płyn wycieka. Czy to oznacza jej wymianę? Czy powinno coś pod tą dziurkę być podłączone? Bo nie wiem. To na zdjęciu pierwszym to nie potrafię określić czy dobre. W każdym razie wydaje odgłos jakby coś w niej się kręciło lub wirowało. Mam również problem z obudową filtra powietrza. Mianowicie nie da się w całość szczepić jej. Jakby filtr był za duży. Nie potrafię tego jednak rozebrać by sprawdzić:/ Poza tym plastikowa rura która powinna łapać powietrze i przekazywać do filtra nie była w ogóle podczepiona do tego. Jak się z ty uporać?