Witam,
Jestem na etapie kupna AR156. dzisiaj ogladałem jedną i nawet jestem nią zainteresowany.
Ale jest kilka wątpliwości które mnie trapią i tylko użytkownicy mogą mi pomóc
Po kolei.
Samochód na luzie , bieg jałowy. Dodanie gazu-z okolic tylnej części silnika, przy grodzi dochodzi krótkotrwały ok 1-1,5 sek, szum powietrza. Odgłos jak by z balonu gwałtownie uchodziło powietrze.
Jazda. samochód nie potrafi wkręcić się na obroty. Jak już uda mu się dobić do 4 tys gwałtownie spadają na dwa. Co jakiś czas efekt jak by włączającego się spadochronu.
Właściciel twierdzi że jest to kwestia obluzowanej wtyczki przy przepływomierzu. Coś tam poprawił i samochód nabrał wigoru. Odżył. Czy naprawdę o to mogło chodzić, czy jest to po prostu jakaś sztuczka na krótkotrwałą reanimację?
Pokrywa airbagu pasażera, jak by sfilcowana od temperatury lub po prostu wystrzelona. Właściciel twierdzi że ten typ tak ma i od temperatury robi się ta we wszystkich AR 156.
po ok 1 min samochód osiągną temperaturę 90 st, potem ostygł i następnie w czasie jazdy z tym niby poluzowanym kabelkiem po 500 metrach znów włączył się wentylator. AR naprawdę tak szybko się grzeją?
co jakiś czas zapalająca się na kilka sekund kontrolka na prędkościomierzu: biała z jak by promieniującym zagłówkiem.
Tylne koła lekko się kładą górną częścią do środka. /-\ prawidłowe ustawienie czy raczej kres łożysk?
i jeszcze pytanko. Ale odnośnie innej Alfy
Właściciel twierdzi że jest członkiem klubu , czy zna ktoś tę alfę?
http://moto.allegro.pl/item980327024_ar_156_1_8_16v_klubowa_klima_skora_p rzerysowana.html
Tej jeszcze nie oglądałem.Zastawiam ją sobie na po świętach.
Człowiek który ją sprzedaje twierdzi że to samochód kolegi , kolega należy do klubu, on nic nie wie , a w ogóle to nawet nie wie o który samochód się pytam, bo jednak nie sprzedaje go koledze tylko wziął w rozliczeniu itd itp....
Więc może ktoś poznaje tę Alfę, a może po prostu gość jako argumentu używa klubu który przypadkiem zobaczył gdzieś w necie.
Jak na razie to odechciało mi się jej ogladać po rozmowie z człowiekiem który nic nie wie.. bo on sie dowie ..itp itd.