Witam
Czy w 145 powinny się świecić pokrętła od ogrzewania i od nawiewów? umnie jest ciemno i zastanawiuam się czy tak ma być czy żaróweczki się popaliły
Witam
Czy w 145 powinny się świecić pokrętła od ogrzewania i od nawiewów? umnie jest ciemno i zastanawiuam się czy tak ma być czy żaróweczki się popaliły
Powinny sie swiecic musisz zdjac konsole srodkowa zeby sie dostac do zarowek. Srobki masz pod popielniczka, po lewej i prawej stronie tam gdzie sa takie pasy materialowe na desce rozdzielczej i na nawiewie po szyba sa 2 imbusy. Poradzisz sobie na pewno tylko ostroznie bo sa to kruche plastiki.
w dziale "zrob to sam" byl chyba opis ze zdjeciami jak to zrobic w AR 145
Dzięki za info, w przyszłym tyg. zabieram się za to
Powie mi ktoś jakie oznaczenia żarówek idą w te pokrętła? i jeszcze w desce rozdzielczej bym potrzebował oznaczenia żarówek.
Nie pamietam oznaczenia ale sa to żarówki o mocy 2,3W.
albo 1.2 W w kazdym sklepie znajdziesz, popros o zarowki od podswietlania zegarow...Ja ostatnio sie zabralem i za cholere nie moglem wyciagnac ostatniego pokretla od temperatury;/ niczym nawet kombinerkami przez szmatke nie wyszlo;/ inne wyszly juz mialem wszystko rozlozone i sie nie dalo ;/ wymienilem tylko w liczniku ehh
No możliwe że nie mogłeś wyciągnąć, bo to pokrętło jest mocowane na dwóch zatrzaskach które po wciśnięciu tak się zakleszczają że urwiesz, a nie wyciągniesz. Ja odkręciłem najpierw wylot powietrza ten górny, na szybę (2 x imbusy) i dopiero tamtędy bzygałem do zatrzasków długimi takimi kombinerko - szczypcami.
ale pokretla od regulacji sily nawiewu i kierunku wyszly bez wiekszych trudnosci i nic nie polamalem;/ nie wime czemu to nie chce wyjsc
Moze ktos je juz ulamal i potem przykleil na stale, sprobuj podwazyc jakims malym srobokretem.