Witam, na wstepie chcialem powiedziec ze przeszukalem oraz przeczytalem wiele postow na tym forum lecz nie uzyskalem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie i wystepujacy problem.
Posiadam od paru tygodni,
Alfe Romeo 145
1.4 Boxer 1997r.
Moja przygoda z immo zaczela sie ubieglej soboty gdy jechalem zalatwiac sprawy cos mnie zaniepokoilo. Ruszajac ze swiatel gazujac zgasl mi silnik nie wiedzialem co sie dzieje sprobowalem go odpalic raz 2 3 i nic odstawilem go na bok. Dzownie do znajomego [mechanika] powiedzial ze mam odlaczyc aku i za pare godzin powinnien dzialac ale powiedzial ze nie wie jak dlugo.. wrocilem nastepnego dnia probowalem odpalic i nic caly czas mrugal Alfa Code.. odlaczylem znowu akumulator i poszedlem w koncu po swietach we wtorek mialem udac sie do elektryka kolega przyjechal by mnie sholowac, podlaczylem aku i za pierwszym razem odpalilem.. jezdzilem pol dnia kombinowalem co z tym zrobic.. odpalal przez caly dzien wielokrotnie za 1 razem.. Dzis rano wsiadlem do samochodu ale juz nie zapalil [odlaczylem aku.] po 15 wrocilem z pracy podlaczylem i znow odpalil za pierwszym razem.. bylem u wielu 'specjalistow', kazdy mowi ze sie nie da albo nie potrafi i dalej jezdzilem i szukalem.
Nie mam karty z kodami. Najlepiej wywalil bym ten immo ale nikt sie tego nie chce podjac bo mowi ze nie potrafi.. myslalem tez o dorobieniu klucza i o jakichs zmianach sterownikow..
Czy ktos mial ten problem i potrafi mi pomoc dac jakis namiar i napisac jakie koszta sa takiej imprezy?
Czekam na odpowiedzi, z gory pozdrawiam