Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: emblemat i grill

b.pawelek
    Gość

Domyślnie emblemat i grill

Pozdrawiam
    Chciałem odczepić emblemat z grilla swojej 156 czy ktoś wie jak to zrobić??
    I żeby nie zakładać nowego wątku mam jeszcze pytanie czy ktośpodkładał siatke jakąś inną na tą czarną kratkę grilla?? Bo myślałem o takiej alla tuningowej.
    Pozdrawiam Borys

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

W 166 jest przyklejony, trzeba delikatnie podważać śrubokrętem na około. W 156 powinno być tak samo...

Korczu
    Gość

Domyślnie

nie bedzie to latwe ! ja wymienialem kiedys taki emblemat w 156 i troszke sie nameczylem!

musisz odkrecic caly grill z maski 3 sruby,potem sciagnac obudowe czarna wewnetrzna z tego gilla i ukarze ci sie mocowanie tekoz emblematu czyli 2 bolce ktore za skurw.... nie chca wyjsc i trzeba je mlotkiem wystukac ,a jesli to nie pomorze to podwarzyc sam emblemat na grillu! trzeba uzyc sily !!

wszystko poszlo by latwiej tylko po co dali te dwa bolce,mogli przeciesz to wlosi przykleic...ech tylko zycie czlowiekowi utrudniaja.powodzenia

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Korczu a jak by Ci uszkodzili taki emblemat to bys dopiero klal dlaczego on bolcow nie mial tylko na kleju byl ;]]

wisiol
    Gość

Domyślnie

Z ust mi to wyjąłeś konrado tylko że ja pomyślałem że mógłby wtedy sam odpadać

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado
    Korczu a jak by Ci zajebali taki emblemat to bys dopiero klal dlaczego on bolcow nie mial tylko na kleju byl ;]]
    Nie kracz bo mi dwa dni temu z klapy zapierdzielili znaczek alfy

vito100
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał arturo
    Nie kracz bo mi dwa dni temu z klapy zapierdzielili znaczek alfy
    Tylko po co takiemu #$%^@$#% znaczek bez bolca??? Przecież musiał go co najmniej urwać, czy tam ułamać...

cysio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Korczu
    nie bedzie to latwe ! ja wymienialem kiedys taki emblemat w 156 i troszke sie nameczylem!

musisz odkrecic caly grill z maski 3 sruby,potem sciagnac obudowe czarna wewnetrzna z tego gilla i ukarze ci sie mocowanie tekoz emblematu czyli 2 bolce ktore za skurw.... nie chca wyjsc i trzeba je mlotkiem wystukac ,a jesli to nie pomorze to podwarzyc sam emblemat na grillu! trzeba uzyc sily !!
    Zrobiłem dokładnie tak samo i to najlepszy sposób. Mój emblemat był bardzo zniszczony iszedł na straty. Oprócz tych dwóch bolców był on dodatkowo przyklejony. Potraktowałem go bardzo konkretnie - wiertakra, przewierciłem w 2 miejscach i podważyłem śrubokrętem. W jego miejsce nowy z Alfy 147.
    Tak a'propos, kupiłem na Allegro, ale w Eperze emblemat ze 147 jest znacznie tańszy niż ze 156 a pasuje.

Korczu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cysio
    Oprócz tych dwóch bolców był on dodatkowo przyklejony. Potraktowałem go bardzo konkretnie - wiertakra, przewierciłem w 2 miejscach i podważyłem śrubokrętem.
    no fakt byl jeszcze przyklejony

b.pawelek
    Gość

Domyślnie znaczki

napewno bedzie pasował od 147 do 156???
    A jak w ogole jest różnica w cenie???
    Pozdrawiam