czy niezaszkodzi ceramizer wjtd.jade na polsyntetyku,dzieki
czy niezaszkodzi ceramizer wjtd.jade na polsyntetyku,dzieki
Czego się spodziewasz po wlaniu tego wynalazku?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
podobno leprza kompresja,izywotnosc silnika![]()
Mój kumpel wlał to do swojej starej toyoty.. ogólnie tylko dlatego, że jego agencja celna odprawia surowce przychodzące ze stanów do produkcji ceramizerów.. i zna się z właścicielem firmy.. dostał to za free.. Efekt był taki, że po jakimś czasie toyota przestała brać olej, a łykał go już ponad litr na 1000km, silnik przestał dzwonić i zrobił się znacznie cichszy i dynamiczniejszy.. Ogólnie bardzo sceptycznie podchodzę do takich wynalazków, ale opinia mojego przyjaciela jest dla mnie wiarygodna..
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Ja to badziewie zalalem do 155 1.8 16v. Nie zauwazylem zadnej, powtarzam: ZADNEJ roznicy. Cisnienie na trzecim cylindrze mialem nizsze niz na pozostalych i nie chcialo mi sie nawet sprawdzac czy sie pozniej wyrownalo. Nie bylo nizszego spalania, cichszej pracy ani lepszej dynamiki. Silnik byl w dobrym stanie, moze dlatego nie odczuwalem zadnych roznic. Zdania sa podzielone na temat ceramizerow, naturalna kolej rzeczy. Zostal mi jeszcze ceramizer do skrzyni, kiedys zaleje, jesli beda cuda to na pewno opisze![]()
155 V6 była
155 TS była
156 V6 była
156 GTA była
155 TS była
x3 japonce były
156 V6 była
x1 japoniec jest. Zycie.
jeśli chodzi o silniki to się nie wypowiem , ale np w ukł kierowniczym w Peugeot206 głośno chodziła pompa , po zalaniu oryginalnego ceramizera do ukł kierowniczych , i przejechaniu ok 200km nastała cisza , i tak już jest od 5000km;
czyli np w ukł wspomagania kierownicy się sprawdza
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard