mam problem kluczyk coraz słabiej zaskakuje nie jest to wina kluczyka- baterie wymienione w 2 kluczykach. pewnie to odbiornik tylko nie wiek gdzie on dokładnie jest może ktoś się już w to bawił, jak co to z góry dzieki za odp
mam problem kluczyk coraz słabiej zaskakuje nie jest to wina kluczyka- baterie wymienione w 2 kluczykach. pewnie to odbiornik tylko nie wiek gdzie on dokładnie jest może ktoś się już w to bawił, jak co to z góry dzieki za odp
Odbiornik znajduje się w NBC i jest wyposażony w antenę wysuwaną /P93/ w Body Computerze. Układ sterowania blokadą drzwi, wewnątrz Body Computer M1 - styk 1 złącza F - jest zasilany w obwodzie zabezpieczonym bezpiecznikiem F38 umieszczonym w skrzynce pod deską rozdzielczą B2 ; ponadto połączony jest z masą: styk 20 złącza F.
Body Computer M1 odbiera na wejściu:
-sygnały 'blokowania' z przełączników (przycisków) (lub kluczyka zamka) na styki 24 (drzwi przednie po stronie kierowcy - N50 ) i 17 (drzwi przednie po stronie pasażera - N51 ) złącza E.
-sygnały 'odblokowania' z przełączników (przycisków) (lub kluczyka zamka) na styki 34 (drzwi przednie po stronie kierowcy - N50 ) i 35 (drzwi przednie po stronie pasażera - N51 ) złącza E.
-sygnały 'drzwi otwarte' na styk 8 (drzwi przednie po stronie kierowcy - N50 ) i 25 (drzwi przednie po stronie pasażera - N51 ) złącza E;
-sygnały z przycisku blokowania / odblokowania, umieszczonego w zespole sterowania H12 , ze styku 2 złącza D; (przycisk jest podświetlany przy drzwiach zablokowanych przez linię poprzez wyłącznik zapłonu (INT) bezpiecznika F49 centralki B2 );
-sygnały pochodzące z anteny - odbiornika P93 , która połączona jest ze stykiem 21 i 31 złącza A.
Ostatnio edytowane przez agentzo ; 29-04-2010 o 09:54
No tak....A można by po Polskiemu...Bo też mnie temat interesuje ?
Dopisuję się do prośby, u mnie występuje ten sam problem... Pilot działa tylko z bardzo niewielkiej odległości.
u mnie jest dokładnie to samo
czy ktoś nam pomoże ? niedługo założymy stowarzyszenie "bliskiego pilota"![]()
dla osób niewtajmniczonych w instalację AR 147 polecam szybką diagnostykę układu NBC oraz Body Computer poprzez Examiner koszt 60zł, chyba ze ktoś jest zainteresowany budową NBC i dokładna zasadą działania nadajnika i odbiornika to przygotuje obszerniejszy temat opiszę /oczywiści po Polskiemu/ co i jak trzeba sprawdzić, które złączę konektorowe odpowiada za przesyłanie sygnału itp.