Jeśli ktoś wie jak odczytać kody błędów w tym modelu alfy to prosiłbym o pomoc..pozdrawiam ( i jeśli ktoś mógłby doradzić jak sprawdzić sonde lambda) bo czasami zapala mi sie kontrolka od wtrysku ale gaśnie i autko mi dużo pali :cry:
Jeśli ktoś wie jak odczytać kody błędów w tym modelu alfy to prosiłbym o pomoc..pozdrawiam ( i jeśli ktoś mógłby doradzić jak sprawdzić sonde lambda) bo czasami zapala mi sie kontrolka od wtrysku ale gaśnie i autko mi dużo pali :cry:
Mozesz to sprawdzic na testerze (komputerze servisowym),. Wyjda Ci bledy i t odrazu zrobisz test sondy.
Ale chodzi mi o to żeby zrobić to samemu... bo podobno jest sposób żeby zrobć to w domu i odczytać kody błedów za pomocą diody.. tylko własnie nie wiem jak![]()
To juz musisz zapytac jakiegos magika od takich rzeczy bo ja o takich klimatach nic nie wiem. Chociaz nie wiem czy na diodzie pokaze ci rodzaj bledu i stan lambdy.
mi ktos mowił ze sie da , sie napiecie podobno mierzy na kablach czy jakos, podobno mozna samemu sprawdzic sone
temat sondy byl juz tyle razy walkowany kolego poszukaj dobrze.co do zczytania bledow to dioda sie nie da choc silnik 1.6 wystepuje w 2 rodzajach zostaje ci tylko tester
serdecznie dziekuje za wszystkie rady i odpowiedzi