Koledzy w najbliższym czasie czeka mnie przegląd techniczny, a ręczny troszkę mi osłabł i boje się że diagnosta się czepi.
Powiedzcie mi jak go podciągnąć, muszę zdjąć środkową półkę czy jak ... ???
Koledzy w najbliższym czasie czeka mnie przegląd techniczny, a ręczny troszkę mi osłabł i boje się że diagnosta się czepi.
Powiedzcie mi jak go podciągnąć, muszę zdjąć środkową półkę czy jak ... ???
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Pod dźwignią ręcznego powinieneś mieć śrubę regulacyjną. Zdemij osłonkę i powinieneś ją zobaczyć. Klucz i po kłopocie.
W tym i nie tylko modelu nie ma czegoś takiego jak podciąganie ręcznego. Ta śruba pod lewarkiem służy tylko do korekty długości linki, jej naturalnego wyciągnięcia itp. Regulacja coś pomoże jeśli faktycznie ręczny łapie dopiero pod koniec u samej góry skoku lewarka. W zaciskach są samoregulatory które dbają o poprawną pracę. Jeśli ręczny jest słaby to przyczyn szukaj w starej, zatartej lince i w samych zaciskach. Żadne smarowania linki nic nie pomogą , przynajmniej na dłuższą metę. Zatarta ( ciężko pracująca linka) powoduje że te wspomniane samoregulatory nie działają poprawnie i w skrajnym wypadku ręcznego zupełnie brak.
LANCIA KAPPA V6, Fiat CROMA 2.0, Fiat CROMA V6, RITMO 1,5 ie - 32V i 550 kM w sumie
www.lanciapolska.org/forum - forum Lancii