Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: pytanie o wskaźnik paliwa

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    alfa 156 1.9JTDm 140KM

Domyślnie pytanie o wskaźnik paliwa

Mam pytanie odnośnie wskaźniku paliwa. Ostatni zauważyłem iż po przekręceniu zapłonu wskazówka podnosi się do ok 1/8 czyli trosze za rezerwę później opada prawie do 0 a następnie podnosi się do pewnego poziomu tz do takiego ile mam paliwa w baku chodź to wskazanie też mi się coś wydaję nie za dobre gdyż po zatankowaniu 30l paliwa wskazówka podnosi się między 2 a 3 kreskę a przecież tam jest pojemność baku to powinna być ponad pol bo przecież nigdy nie wyjeżdża się do 0 paliwa. U was też tak jest czy u mnie coś nie tak??

Miki74_06
    Gość

Domyślnie

Pewnie masz coś nie tak z pływakiem. Moze się zawiesił, ponieważ po odpalniu powinien ustawić się w pozycji max a póżniej opada do poziomu paliwa znajdującego się w baku. Zobacz co się stanie jak zatankujesz do pełna.

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamien007
    Mieszka w
    Łęczna
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.2 Q2 rok 02 Azzurro Nuvola

Domyślnie

gdziesz do maxa?? co to za nowość takiej nie słyszałem..

roman
    Gość

Domyślnie

czujnik w baku ma jakas usterke. u mnie tez juz nie dziala najlepiej gdy mam juz tyko 1/3baku

Adampoz
    Gość

Domyślnie

30L to powinna być połowa wskaźnika przynajmniej tak u mnie jest.

Miki74_06
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kamien007 Zobacz post
    gdziesz do maxa?? co to za nowość takiej nie słyszałem..
    Nie wiem co to za nowość ale w mojej Alfie tak jest, że po przekręceniu kluczyka wstaje do pozycji max a pożniej ustawia się na odpowiednim poziomie. W każdym razie działa poprawnie i wskazuje ok.

Pozdrawiam

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Miki74_06 Zobacz post
    Nie wiem co to za nowość ale w mojej Alfie tak jest, że po przekręceniu kluczyka wstaje do pozycji max a pożniej ustawia się na odpowiednim poziomie. W każdym razie działa poprawnie i wskazuje ok.

Pozdrawiam

hehehe a ja takiego bajeru nie mam u mnie podchodzi pomału do prawidłowego poziomu.

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

jaki czujnik w baku? da radę*go wymienić czy jest to integralny element pływaka?
    dzięki

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

Hehe tak się robiło w fordzie - po resecie licznika robił sobie kalibrację kręcąc wskaźnikiem na max i powracało. W Alfie tego nie robiłem i nie wiem jak się zachowuję po takim czymś, odłączając aku. też nie zaobserwowałem by wskaźnik leciał na maksa by się skalibrować.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    alfa 156 1.9JTDm 140KM

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek Zobacz post
    jaki czujnik w baku? da radę*go wymienić czy jest to integralny element pływaka?
    dzięki
    Ostatnio wyjmowałem u siebie i da się go wymontować osobno to znaczy da się go wypiąć z tego tak jakby koszyka co jest w baku i da się od niego odpiąć pływak lecz nie wiem czy da się go dokupić. W ASO pytałem i występuję jako całość z pompą paliwa a cena powaliła mnie z nóg bo mi powiedzieli 1200zl. nie pytałem w sklepach motoryzacyjnych jeszcze. Można poszukać gdzieś na szrocie ale czy tafi się na dobry też nie wiadomo.