Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Temat: Problem z temperaturą - Wysoka temperatura

Cichy325i
    Gość

Domyślnie Problem z temperaturą - Wysoka temperatura

Wczoraj jadąc temperatura wskoczyła mi na 110 stopni zaterzymalem się ostygła, próboje jechać dalej znów rośnie w góre - prawie gotuje się, zatrzymałem poczekałem az ostygnie i jakoś dojechałem do domu, otwieram maske dolny wąż zimny i dół chłodnicy zimny- mówie sobie napewno termostat nie otwiera aha ejszcze ogrzewanie się straciło, więc kupiłem dziś nowy termostat, założyłem zalałem płynem- opalam i czekam aż się zagrzeje- temperatura rośnie osiąga około 90st włacza sie 1bieg wiatraka jeszcze troche rośnie załacza sie 2 bieg wiatraka ide pod maske a tam waż dolny dalej zimny i nie ma ogrzewania-wniosek chyba zapowietrzona, jak odpowietrza się alfe, aha koreczek mały u góry w chłodnicy odkreciłem i wylewał się zimny płyn co może być przyczyną, proszę o szybką odpowiedź bo już mnie zaczyna drażnić to auto

ufty
    Gość

Domyślnie

Zmien samochód na dresowóz będzie to z pożytkiem dla ciebie i dla alfy a w szczególności dla alfy A tak na poważnie to podaj więcej szczegółów no i wypadalo by sie najpierw przywitać i nie wymyślać alfom one tego strasznie nie lubią jak to kobiety

Cichy325i
    Gość

Domyślnie

Sorry dopiero teraz uzupełniłem profil, tzn.wcześniej nic sie nie działo nie ubywało płynu. Byłem przed chwilą w garażu i tak: silnik ostygnął więć odpaliłem odkreciłęm korek od zbiorniczka wyrównawczego i z tego przewodu górnego przy korku płyn nie leci nawet jeśli trzymam na obrotach silnik i teraz tak: plyn w zbiorniku rósł i opadał i wyrzucał bomble powietrza aż w do momentu zagotowania bo wtedy już wywala mi płyn do góry i czasem w tym małym wężyku pojawia się płyn czy oznacza to, że padła mi pompa czy poprostu nie leci tamtedy plyn bo uklad jest zapowietrzony ??

Cichy325i
    Gość

Domyślnie

ufty nie chce się kłocić o marke zadałem pytanie i oczekiwałem odpowiedzi ludzi doświadczonych w temacie a nie komentarzy fanów ALFY na temat BMW :-/

ufty
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Cichy325i
    ufty nie chce się kłocić o marke zadałem pytanie i oczekiwałem odpowiedzi ludzi doświadczonych w temacie a nie komentarzy fanów ALFY na temat BMW :-/
    sorry ale zasugerowałem sie nickiem

Cichy325i
    Gość

Domyślnie

marcins737 wstawiłem w profilu, że 156 1.8 TS 1999r, masełka nie ma ani na korku ani na bagnecie, ani tłustych oczek w zbiorniczku

ufty zasugerowałes sie nickiem ponieważ jeżdziłem 3 lata beemka 325i coupe E36(oczywiście bez gazu) a mimo tego nie jestem dresem, zaraz pewnie zapytasz dlaczego przesiadłem się na alfe odpowiedź prosta Beemke musiałem sprzedać i na jakiś maxymalnie rok kupiłem alfe od teścia, który był 1 właścicielem. Ale nie o tym jest temat, Panowie jak sprawdzić prawidłowe działanie pompy wody i jak sięodpowietrza układ chłodzenia po zalaniu płynu ??

kmito
    Gość

Domyślnie

Wygląda na padniętą pompę płynu chłodzącego albo walnięta uszczelka pod głowicą i pompuje kompresję do układu chłodzenia.

Cichy325i
    Gość

Domyślnie

No dokładnie też podejrzewam te 2 rzeczy tylko, że nie mam wody w oleju ani oleju w wodzie, wiem, że może być jakies minimalne uszkodzenie uszczelki i ładuje kompreche w uklad chlodzenia ale najpierw powiedzcie mi jak sprawdzić pompe ?? Czy jeśli na wolych obrotach nie leci plyn tym kanalem malutkim przy korku to wskazuje to na pompe ??

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Cichy325i
    jakies minimalne uszkodzenie uszczelki i ładuje kompreche w uklad chlodzenia
    Dokładnie tak miałem w Palio dawno dawno temu.
    Też nie było wody w oleju ani odwrotnie.
    Teraz pytanie czy poziom płynu rośnie i bąble pojawiają się zaraz po włączeniu silnika czy dopiero jak temperatura przekracza 90'C?

Cichy325i
    Gość

Domyślnie

A wiec tak bąble pojawiają sie dopeiro jak zaczyna się gotować woda czyli powyzej 90st ale nie daje mi spokoju, że nie leci płyn tym węzykeim u góry a to wskazuje chyba na uszkodzenie pompy prawda ?? tam cos sie pojawia dopeiro podczas gotowania płynu ??