Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Uszczelniacze do chłodnic

olej7777
    Gość

Domyślnie Uszczelniacze do chłodnic

Witam. Pojawil mi sie ostanio nie wielki wyciek troszke kapie postanowilem wiec po namowie kumpla mechanika zastosowac preparat uszczelniajacy firmy K2 (poelcal tylko markowe). Moze mial ktos z tym doczynienia?

Powiem ze juz go zastosowalem i po czytaniu roznych forow czesc poleca czesc narzeka ze im cos rozwalilo np nagrzewnice badz blok silnika itd... (najczesciej uzytkownicy szrotow z koca lat 80 i poczatku 90...) moze ktos z uzytkownikow alfy 156 mial z tym doczynienia? Czy szybko kupowac chlodnice i plukac uklad czy jezdzic jak uszczelnil i sie niczego nie obawiac?

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

możesz zalać płyn ale na dłuższa metę nie jest to dobre rozwiazanie. Wiaże się z tym fakt, że chłodnica jest już stara i samo chłodzenie już jest bardzo kiepskie. Jest to po prostu niepotrzebne kombinowanie i stres, zagrzeje się silnik czy nie.... Kup nową chłodnicę np u tego gościa
    http://www.allegro.pl/item1048843700..._8_2_5_ts.html
    i po problemie na długi czas.

olej7777
    Gość

Domyślnie

Dzieki za odpowiedz, chodzi mi o odwleczenie wymiany na jakies 2 miesiac. Jestem umowiony na instalacje LPG a to pochlonie sporo funduszu. Do tej pory zreszta tez nie malo zrobilem w 2 tygodnie wymienilem: 2 piasty przod, termostat, pompe abs, opony, rozrzad, paski, olej, filtry, naprawilem i nabilem klime... wszystkiego nie trzeba bylo jeszcze robic ale sie zawziolem rzeby miec spokoj teraz LPG jakies 2300zl no wiec jestem troche splukany

na 2 miesiace zly pomysl czy da rade? Pod warunkiem ze nie bedzie sie grzalo bo jak jutro zacznie sie grzac to od razu zamawiam chlodnice i robie plukanie...

Swoja droga znajomy mechanik uszczelnil tak chlodnice w audi a6 i jezdzi nia od tego czasu 2 lata... ale wiadomo wszystko zalezy jak w tym samochodzie sie ulezy

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał olej7777 Zobacz post
    Dzieki za odpowiedz, chodzi mi o odwleczenie wymiany na jakies 2 miesiac. Jestem umowiony na instalacje LPG a to pochlonie sporo funduszu. Do tej pory zreszta tez nie malo zrobilem w 2 tygodnie wymienilem: 2 piasty przod, termostat, pompe abs, opony, rozrzad, paski, olej, filtry, naprawilem i nabilem klime... wszystkiego nie trzeba bylo jeszcze robic ale sie zawziolem rzeby miec spokoj teraz LPG jakies 2300zl no wiec jestem troche splukany

na 2 miesiace zly pomysl czy da rade? Pod warunkiem ze nie bedzie sie grzalo bo jak jutro zacznie sie grzac to od razu zamawiam chlodnice i robie plukanie...

Swoja droga znajomy mechanik uszczelnil tak chlodnice w audi a6 i jezdzi nia od tego czasu 2 lata... ale wiadomo wszystko zalezy jak w tym samochodzie sie ulezy
    na dwa miesiące dasz radę, ale uważaj na korki w piękne słoneczne dni w temp 30stopni i wyżej, a takie temperatury mają być od jutra.

olej7777
    Gość

Domyślnie

Bedzie test bo na pewno bede musial wyskoczyc na miasto badz wyslac paczki na poczte... postoje troche w korkach i bede patrzyl czesciej an temp niz predkosc Dam znac jak alfa sie spisuje na tym preparacie K2 i czy w ogole uszczelnilo mi ten uklad.

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

mi kiedyś mechanik na temat takich specyfików powiedział:
    "bardzo głupie"
    a to wychodzi z zasady działania, on ma zatkać wycieki i zatyka ale przy okazji zapycha chłodnice i małe kanaliki w silniku,odpowiedz se sam czy warto. nowa chłodnica 300 pln
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 09-06-2010 o 06:07
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa

endrju
    Gość

Domyślnie

tez mialem niewielki wyciek, a po wyciagnieciu chlodnicy okazalo sie, ze wyglada jakby miala z 50 lat .byla dziurawa jak sito
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 09-06-2010 o 19:11

jas.bu
    Gość

Domyślnie

Preparat zadziała, ale to jest drut rzeźba w g... itp.
    Zwłaszcza jak montujesz gazik, który wymaga sprawnego układu chłodzenia, lepiej odżałuj i kup chłodnicę...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Witam.

Jeśli będziesz zainteresowany nową chłodnicą odezwij się do mnie na prv. na pewno coś znajdę dla Ciebie w dobrej cenie.

slom22@gmail.com
    607-501-542

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

widziałeś kiedyś rozebrany silnik, który miał zalany uszczelniacz?

z tulei cylindra ledwo dało się go szczotką drucianą na wiertarce zeskrobać.. na pewno taki uszczelniacz nie pomoże odprowadzać ciepła z silnika po drugie zapycha wszystko co się da (chłodnicę też więc silnik już "ma mniej wygodnie" się chłodzić) .. bardzo lubi się zapchać króciec tej małej rureczki co wchodzi do zbiorniczka wyrównawczego..

pewnie w zimę napiszesz post w stylu "co mi się dzieje, że słabo grzeje? w tamtym roku było lepiej" ..
    Ostatnio edytowane przez fr33 ; 09-06-2010 o 18:56
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW