Witam serdecznie!
W pierwszej kolejności chciałbym się przywitać. Jestem z okolic Krakowa. Mam 19 lat prawo jazdy prawie 1,5 roku. Moim wcześniejszym samochodem był fiat seicento. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna samochodu. Kwota ok 15000 zł. Bardzo zależy mi na samochodzie nie koniecznie sportowym ale takim który bedzie mieć "duszę". Nie szukam samochodu tylko do dojazdu do szkoły. Potrzebuje samochodu który przede wszystkim będzie piękny i wygodny. Zależy mi bardzo na bogatym wyposażeniu(skóra). Silnik Jtd ze względu na oszczędności bezawaryjność, benzyna nie wchodzi w grę. Przeglądając oferty allegro znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/item1075410729_szooook_1_9_jtd_skora_10xair_asr_cl ima_tempo_alu.html
Pojechałem go oglądnąć :
- jest parę zarysowań, jedno małe wgniecenie, przy tylnej klapie nad znaczkiem alfy jest tak jak by gniazdko rdzy. Trochę nie dopasowany tylny zderzak ale nie rzuca się to bardzo w oczy. Przy lewym kole z przodu na progu odpryśnięty jest lakier. Po otwarciu drzwi w prawej strony na progu widać lekki przyrdzewiały kolor. po prostu lakier się zdarł od wsiadania. Z lewej strony okej.
- samochód po wypadkowy - prawa strona przód - sprzedawca nie wiedział jak to było dokładnie gdyż mówił ze takiego już kupił od auto handel. Mówił ze robota jest troche spaprana i zdawal sobie z tego sprawe ale nic z tym nie robił gdyż ani trochę nie przeszkadzało to w jeździe ani w otwieraniu drzwi. Poduszki podobno są wszystkie.
- kierowca mowi ze sprzedaje gdyz kupil druga alfe 159. 147 jeździł przez dwa lata. jak sam się wypowiadał ma ciężką nogę i nie przejmował się zbytnio dziurami. z tad słychać było zawiesznie z tyłu ( mówił ze do wymiany jakies tuleje). Lewy wahacz z przodu tez do wymiany.
- poprosiłem go o zahamowanie po szybkim rozpędzeniu i sciagło nas na lewą stronę. Może była to wina łysych opon z tyłu(slicki) z przodu zimówki.
- jakiś kabel wisiał z pod spodu możliwe z przewód hamulcowy?
- rozrząd zrobiony 30 tysięcy temu. wymienione tarcze z przodu i z tylu klocki grube.
- srodek zadbany. skora na jednym fotelu rozeszła się na szwie ale to nie problem. wyposażenie działa.
Bardzo proszę o ocenę i czy warto. Zdaje sobie z tego sprawę ze ciężko ocenić samochód przez monitor. Bardzo proszę o rady co jeszcze ewentualnie sprawdzić przed zakupem. Przepraszam za błędy. i serdecznie pozdrawiam: Jarek