Witam
Jak w temacie....wiem że temat oklepany ale niczego sie nie dowiedziałem.... jak i co.... w czym rzecz.... jak kupywalem alfinkę to sprzedający mówił że tylna prawa szyba nie działa poprostu się nie opuszcza ok powiedziałem mały kłopot- no i do dziś...
więc prawy tył w ogole nie działał- silniczek pomysałem,a lewy tył ledwo ledwo ledwo śmiga nie ma siły zasunąć szyby..pomagam ręką, ale w czym rzecz kupiłem silniczki razem z rolkami co linki nawijają, rozebrałem drzwi spoxik i wykręciłem mój stary silniczek.... rolkę wykręciłem zasadziłem nowy silnik i.... nie mam absolutnie pojęcia jak spowrotem ułożyć linki na rolce... metodą prób i błędów doszedłem jak mają iść ale jak już skręce silniczek to mi sie te linki skręcaja i pierdzielą w tej obudowie....do tego dtopnia że linka pękła.... i d...pa. mialem wymieniać silniczek w lewych drzwiach ale dałem sobie spokój(bo jak mi pierdyknie w lewych).... czy ktoś wymieniał same silniczki lub linki??? jesli tak to proszę o podpowiedź jak tą linkę ułożyć na tym kółeczku.... czy poprostu wsadzić koniec linki w jeden otwór drugi w drugi(wiecie o co chodzi) i np zwijać silnik aż sam ściągnie linkę?mi sie wydaje ze raczej NIE TAK!! nie mam pojęcia... Czy teraz muszę kupić caly mechanizm cz linkę....może mi ktoś to wytłumaczyć???? z Góry dzięki.... dodam że teraz wsparłem szybe żeby mi nikt nie spuścił na dół i do samochodu nie wszedł .....i d..pa jestem w kropce... pozdrawiam i diękówka z góry....