Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Kilka pytań co do wnętrza 156

SIMON
    Gość

Domyślnie Kilka pytań co do wnętrza 156

Witam. Jako ze mam w planach kupno owego modelu jakim jest alfa 156 rocznik od 1999 do 2001 tz ten przed liftem z silnikiem diesla 1.9 lub 2.4 to jeszcze nie wiadome mam kilka pytan co do paru dla mnie istotnych rzeczy i chodzi tu raczej o wnętrze tego autka.szukam auta z czarna skórzana tapicerka ciemna obrecza kierownicy tzn nie z ta "drewniana" i czarnym lub srebrnym kokpitem także chodzi by nie byl "drewniany" i tu caly probem bo jak juz jes skórzana tapicerka to kierownica i kokpit jest "drewniany" a jak jes ciemna kierownica i srebrny kokpit to fotele obite zwyklym materialem. i tu wysowa sie moje pytanie czy jes mozliwosc wymienienia tej drewnianej obreczy kierownicy jak i kokpitu na te o ktorych pisalem powyżej? czy to jes wymienne? z tego drewna

na takie?

szukam takiego jak powyrzej ale zastanawialem sie czy nie latwiej bedzie kupic w drewnie ze skórzanymi fotelam i samemu zmienic kierownice i kokpit? co o tym sadzicie?

thing
    Gość

Domyślnie

chyba tak bedzie najlepiej, duzo z tym roboty nie ma.

Pshemo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SIMON Zobacz post
    zastanawialem sie czy nie latwiej bedzie kupic w drewnie ze skórzanymi fotelam i samemu zmienic kierownice i kokpit? co o tym sadzicie?
    Temat demontazu kokpitu znajdziesz przy temacie wymiany zarowek podswietlenia przelacznikow nawiewu... niech bedzie, ze z godzinka roboty.
    Kierownica. Zakladajac scenariusz: odlaczasz aku, sciagasz poduszke, odkrecach kierownice... i z nowa w druga strone, to strzelam, ze to jakies 20 minut roboty.

Zawsze mozesz tez kupic fotele, kanape i boczki w skorze za jakies 7 stowek, ale roboty IMHO bedziesz mial spooooro wiecej (no i drozej).

SIMON
    Gość

Domyślnie

albo dac do obszycia skora ale to pewnie bedzie sporo kosztowalo

---------- Post dodany o godzinie 19:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:43 ----------

a i tak poza tematem tapicerek. znalazlem filmik na joutube i ciekawi mnie czy gosciu zeby w taki sposob wkaponowac ekranik od dvd wycinal samemu w tym plastiku "dziurę". czy mozna takie kupic ze specjalnym otworem ?
    http://www.youtube.com/watch?v=B1icajpLh_k&NR=1
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 17-06-2010 o 08:51

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Falcon40
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150KM '07

Domyślnie

Swoja droga, tak z doswiadczenia wlasnego powiem, ze wbrew pozorom i zdjeciom, wykonczenie drewniane, na zywo prezentuje sie naprawde fajnie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

Ja bym jednak szukał dobrego egzemplarza niezależnie od wersji kolorystycznej i tapicerki. Wszystko to da się wymienić dużo mniejszym kosztem niż naprawy zaniedbanego samochodu
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał KamilP Zobacz post
    Ja bym jednak szukał dobrego egzemplarza niezależnie od wersji kolorystycznej i tapicerki. Wszystko to da się wymienić dużo mniejszym kosztem niż naprawy zaniedbanego samochodu
    Dokładnie tak szukaj zadbanego egzemplarza a zamiast na naprawy wydasz kasę na dopieszczenie alfy

SIMON
    Gość

Domyślnie

tak tez wlasnie myslalem ze serodek zawsze mozna zmienic. a wie ktos moze cos co do tego filmiku? czy mozna kupic taki gotowy kokpit z miejscem na ekranik dvd?? aha i rolek jak tam sie sprawuje 2.4 jtd? to prawda co do tego ze nie pali tak wiele? bo prawdopodobnie takiej bede szukal
    Ostatnio edytowane przez SIMON ; 17-06-2010 o 07:48

dimitr87
    Gość

Domyślnie

to prawda ze latwiej jest w pozniejszym czasie zmienic np kierownice niz na chama szukac w "pelnej" opcji tak jak ja to robilem co trwalo niecałe 2miesiace i kupiłem benzyniaka chcac diesla... pozdro i powodzenia w szukaniu.

Użytkownik Świeżak Avatar marioroza
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 115 KM 2001, Chevrolet Captiva 2.0 VCDI 150 KM, 4x4

Domyślnie

Drewienko robi wrażenie (mam tak u siebie).
    Te czarne to takie jakieś nijakie.
    Kup 2,4.
    Ja nie kupiłem i żałuje. ale za rok będzie.