Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Wykończenie wokół radia

mihuvanstuff
    Gość

Talking Wykończenie wokół radia

Cześć wszystkim!!! Panowie prosze o pomoc w doborze ramki wykańczającej. Posiadam alfe romeo 156 1.9.jtd sportwagon 2004r po face lifting'u. Czy ta bedzie wyglądała dosyć przyzwoicie http://allegro.pl/item1083994417_ram...r_wys_24h.html

Ostatnio edytowane przez mihuvanstuff ; 23-06-2010 o 23:24

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Błąd w linku i nic się nie pokazuje.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

nie wiem jak tam dla poliftingowych, ja kupiłem dwie różne (niby) dla przedliftingowej i spasowane to jest jak łeb taliba do sedesu. Przerabiać musiałem - odginać na ciepło, oraz przerobić cześć przylegającą do kokpitu (pilnik party) ale na szpary miedzy ramką a deską lekarstwa już nie ma

no ale może dla poliftingowych bardziej się przyłożyli, w co wątpię

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    nie wiem jak tam dla poliftingowych, ja kupiłem dwie różne (niby) dla przedliftingowej i spasowane to jest jak łeb taliba do sedesu. Przerabiać musiałem - odginać na ciepło, oraz przerobić cześć przylegającą do kokpitu (pilnik party) ale na szpary miedzy ramką a deską lekarstwa już nie ma

no ale może dla poliftingowych bardziej się przyłożyli, w co wątpię
    E to coś jakąś tandete straszną trafiłeś, poniżej fotka mojej rameczki za 12zł bez rzadnych przeróbek włożona, czy wygląda źle??

10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Też mam taka i powiem że jestem średnio zadowolony. W sumie małe pieniądze ale nie jest idealnie. Dodatkowo myślałem że nie będzie potrzebna ramka do radia (bo jej nie mam) a tu lipa. Na razie jest jak jest. Za takie pieniądze jest OK ale nie spodziewaj (autor tematu) się że będzie idealnie.

indorek1
    Gość

Domyślnie

mam dokładnie taką ramkę u siebie i szału nie robi, dół ramki jest ok a u góry jest dośćspora szpara.
    jest lepiej niż bez

Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    E to coś jakąś tandete straszną trafiłeś, poniżej fotka mojej rameczki za 12zł bez rzadnych przeróbek włożona, czy wygląda źle??
    Zależy, co kto lubi, mi się nie podobają te szpary po lewej i prawej - w dodatku nie równe - u góry po bokach jest większa niż na dole po bokach, o dole ramki, oraz o tym że deska nie jest 'prosta' a ramka tak to się nie wypowiadam

No ale tak jak mówiłem, wszystko zależy od wymagań kupującego

edit:
    tak to przylega po 'pilnik party' wygięciu do krzywizny deski nad palnikiem i malowaniu a to niespasowanie od dołu zamaskowałem listweką

Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 24-06-2010 o 09:55

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał mihuvanstuff Zobacz post
    Cześć wszystkim!!! Panowie prosze o pomoc w doborze ramki wykańczającej. Posiadam alfe romeo 156 1.9.jtd sportwagon 2004r po face lifting'u. Czy ta bedzie wyglądała dosyć przyzwoicie http://allegro.pl/item1083994417_ram...r_wys_24h.html

W tej aukcji ciekawa jest cena przesyłki pobraniowej, przekraczająca wartość elementu Poza tym niby co się wydarzyło we wrześniu 2001, że ta ramka pasuje tylko do modeli później wyprodukowanych? Jednak wizualnie mi ta góra nie pasuje bo jest bez kontynuacji ramki dookoła i będzie to dziwnie wyglądać nad radiem.

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Zależy, co kto lubi, mi się nie podobają te szpary po lewej i prawej - w dodatku nie równe - u góry po bokach jest większa niż na dole po bokach, o dole ramki, oraz o tym że deska nie jest 'prosta' a ramka tak to się nie wypowiadam
    do radia Clariona można zamówić w ASO za 20 zł ramkę, która zastępuje tą prostokątną ramkę od radia i pasuje idealnie, nie ma żadnych szpar itp. Nr ramki można znaleźć w ePerze. Zanim się dowiedziałem o tej ramce kupiłem tą z allegro i nawet nie zakładałem bo strasznie szpeci wnętrze.

Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Kali_33 Zobacz post
    do radia Clariona można zamówić w ASO za 20 zł ramkę, która zastępuje tą prostokątną ramkę od radia i pasuje idealnie, nie ma żadnych szpar itp. Nr ramki można znaleźć w ePerze. Zanim się dowiedziałem o tej ramce kupiłem tą z allegro i nawet nie zakładałem bo strasznie szpeci wnętrze.
    No to Mnie zaskoczyłeś, nie wiedziałem, ciekawe czy pasuje do każdego Clariona, bo jednak alfa ma już swoje lata i modele Clarionów przez ten czas kilkukrotnie się pozmieniały.
    Jestem ciekaw jak wygląda ta ramka