Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Pare ogłoszeń z Alfą 156 do oceny

Użytkownik Pirat drogowy Avatar szykaz
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie Pare ogłoszeń z Alfą 156 do oceny

Witam, po 15.07 planuje zakup Alfy Romeo 156 z silnikiem 19.JTD, w nadwoziu sedan w kwocie do 26 tys.

W serwisie otomoto znalazłem parę interesujących ofert sprzedaży, które zamieszczam poniżej oraz proszę o waszą opinię na temat tych samochodów

1. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C14081480.html na pierwszy ogień alfa z lubelskiego, dobra cena, pisaełem ze sprzedającym i wynika, ze alfa sprowadzona z Belgii w grudniu zeszłego roku, z przebiegiem 70500 km , został wtedy wymieniony olej oraz filtry oleju powietrza i paliwa.. W kwietniu przeszło przegląd klimatyzacji z wymianą filtrów i dezynsekcją . Kompletny rozrząd wymieniono około półtora miesiąca temu . W lutym wymieniony został termostat z powodu niedogrzewania silnika. Przbieg tylko 80 tys. Jak myślicie wiarygodny?

2. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C13749871.html Alfa z Nowego Sącza, lepszy silnik od poprzedniczki bo 16v, 140 km, lepsze wyposażenie, skóra na siedzeniach, mieści się w mojej kwocie, ale sprzedawca na maile nie odpisuje, pozostaje tylko telefon, który wykonam w przyszłym tygodniu. Przyznam, ze ta alfa prezentuje się bardzo dobrze jak dla mnie.

3. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C13676353.html Alfa z radomia, cena w sumie chyba niezła.

4. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9jtd-C13934028.html No i najdroższa w zestawieniu, alfa z łodzkiego Prosze o wasze opinie.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar prodigyboy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była 156 2.4 JTD z przesiadką na X5 , obecnie 156 1.9 SW

Domyślnie

Ja tam się zbytnio nie znam ale nr 2 mi się najbardziej podoba
    Tą z Radomia widziałem kiedyś w komisie , ogólnie ładna ale nie pasuje do całości jasny środek , ale zależy co kto lubi

grzes 84
    Gość

Domyślnie

mnie najbardziej przypadla do gustu ta druga 16v. pierwszej nie wierze przebiegowi, raczej przykrecony a w ostatniej to cos na klapie kiepsko wyglada. a poza tym zawse lepiej miec wiecej pod maska bo jak wsiadzie komplet osob i wlaczysz klime to 115km potrafi sie sporo zamulic, tylko cena spora

Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał prodigyboy Zobacz post
    Ja tam się zbytnio nie znam ale nr 2 mi się najbardziej podoba Tą z Radomia widziałem kiedyś w komisie , ogólnie ładna ale nie pasuje do całości jasny środek , ale zależy co kto lubi
    Cytat Napisał grzes 84 Zobacz post
    mnie najbardziej przypadla do gustu ta druga 16v. pierwszej nie wierze przebiegowi, raczej przykrecony a w ostatniej to cos na klapie kiepsko wyglada. a poza tym zawse lepiej miec wiecej pod maska bo jak wsiadzie komplet osob i wlaczysz klime to 115km potrafi sie sporo zamulic, tylko cena spora
    noo ta druga prezentuje się najciekawiej, jutro postaram się przedzwonić do tego komisu i dowiedzieć coś więcej. No a przy pierwszej rzeczywiście ten przebieg troche maławy, no al eniby udokumentowany jest, tylko, że w tym to nie ma nigdy 100 % pewności.

grzes 84
    Gość

Domyślnie

i 16v bedzie skrzynia 6 biegowa

Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

NO tak więc Alfę obejrzałem, sprawdziłem na ASO, przetestowałem w jeździe no i kupiłem, jeśli chodzi o ścisłość tą z Nowego Sącza samochodzik wygląda na zadbany, data produkcji 11.2003, pierwsza rejestracja 31.12.2003, sprowadzona z Francjiw grudniu zeszłego roku. Póki co jestem zadowolony, na piątek umówiłem się na wymianę kompletnego rozrządu i płyny chyba też wymienie.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar prodigyboy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była 156 2.4 JTD z przesiadką na X5 , obecnie 156 1.9 SW

Domyślnie

Gratuluję zakupu

grzes 84
    Gość

Domyślnie

szerokosci