Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: "mała awaria"

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie "mała awaria"

Dziś przytratiło nam się coś przykrego... Jechałem swoją Afą, dojechałem do celu, zgasiłem samochód, odpaliłem wrzuciłem pierwszy bieg ruszyłem, wciskam sprzęgło chce wrzucić drugi bieg a tu nie mogę, gasze autko, odpalam ponownie i nadal nie mogę, wogóle nie wchodzi rzaden bieg, jak auto po dopchnięciu do domu trochę postało i ostygło to biegi już wchodzą ale bardzo ciężko i nie zawsze, czasami pedał sprzęgła utknie w podłodze, ale po czasie się podniesie. Jak uda się wrzucić luz i auto jest odpalone to coś tak "cyka", nie próbowałem jeździć. Dodam, że stało się to nagle, nic wcześniej nie zapowiadało usterki, wzystko chodziło super - podejrzewam, zę to coś ze sprzęgłem, jutro zacholuje do serwisu, pytam tak wstępnie.

164, 2.0 V6 TB 96r.

E.T.
    Gość

Domyślnie

Awaria faktycznie raczej mała, wysprzęglik albo pompa sprzęgła, nie są to skomplikowane i drogie naprawy. U mnie wysprzęglik kiedyś też padł, pedał wracał ale był miękki, część kosztowała poniżej 100zł.

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    BMW E38

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Dziś przytratiło nam się coś przykrego... Jechałem swoją Afą, dojechałem do celu, zgasiłem samochód, odpaliłem wrzuciłem pierwszy bieg ruszyłem, wciskam sprzęgło chce wrzucić drugi bieg a tu nie mogę, gasze autko, odpalam ponownie i nadal nie mogę, wogóle nie wchodzi rzaden bieg, jak auto po dopchnięciu do domu trochę postało i ostygło to biegi już wchodzą ale bardzo ciężko i nie zawsze, czasami pedał sprzęgła utknie w podłodze, ale po czasie się podniesie. Jak uda się wrzucić luz i auto jest odpalone to coś tak "cyka", nie próbowałem jeździć. Dodam, że stało się to nagle, nic wcześniej nie zapowiadało usterki, wzystko chodziło super - podejrzewam, zę to coś ze sprzęgłem, jutro zacholuje do serwisu, pytam tak wstępnie.

164, 2.0 V6 TB 96r.
    Juz chyba 2 razy miałem to samo
    u mnie przyczyna było pęknięcie cienkiego przewodu cisnieniowego od pompy wspomagania hydraulicznego sprzegła, taki cienki metalowy... lubi pekac jak poduszki silnika sa już luzne i telepie troche silnikiem. Część banał, znajomy dorabiał mi za kazdym razem po 10 zeta sztuka, ale upierdliwe. Nastepnym razem zamówię u niego taki elastyczny, powinien więcej wytrzymac. Sprawdź poziom płynu w zbiorniczku, jak ubyło bardzo dużo to obstawiam ten przewodzik.

J.
    Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

I zrób zawieszenie silnika bo półośki w końcu satelity wydłubią i pomoże już tylko laweta.

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    Juz chyba 2 razy miałem to samo
    u mnie przyczyna było pęknięcie cienkiego przewodu cisnieniowego od pompy wspomagania hydraulicznego sprzegła, taki cienki metalowy... lubi pekac jak poduszki silnika sa już luzne i telepie troche silnikiem. Część banał, znajomy dorabiał mi za kazdym razem po 10 zeta sztuka, ale upierdliwe. Nastepnym razem zamówię u niego taki elastyczny, powinien więcej wytrzymac. Sprawdź poziom płynu w zbiorniczku, jak ubyło bardzo dużo to obstawiam ten przewodzik.

J.
    Odcholowałem auto do serwisu, padło sprzęgło... Muszę zamówić nowe i to szybko bo autko potrzebne, ktoś podpowie gdzie, jakiś link? 2.0 V6 TB 96r. ???

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra
    Auto
    Alfa Romeo 166 3, 0 24v 2000r

Domyślnie

spytaj się w np intercarsie, na alledrogo jest tylko jedno http://moto.allegro.pl/item111237682...rbo_3_0v6.html.
    Alfa 164 3.0 94r - była
    Alfa 164 3.0 96r - była
    Alfa 166 3.0 00r - jest

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    BMW E38

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Odcholowałem auto do serwisu, padło sprzęgło... Muszę zamówić nowe i to szybko bo autko potrzebne, ktoś podpowie gdzie, jakiś link? 2.0 V6 TB 96r. ???
    co to znaczy padło sprzęgło? tarcza do wymiany ? a moze łozysko oporowe tylko ? różnica w cenie ogromna... żeby nie było że wydasz 800 za wszystko a mozna zrobić za 100 lub mniej.
    Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38

elpaco
    Gość

Domyślnie

Zapewne docisk się skończył...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dyny164
    Mieszka w
    Berlin .... Chełm
    Auto
    1. 164 TS BIAŁA (BYŁA) 2. 164 ZIELONA (BYŁA) 3. 164CZARNA (byla).4.164ale na czesci.5 164V62.0TURBO

Domyślnie

po pierwsze jak kupować to tylko komplet.....i żadnych intercarsów (tam słaby asortyment do 164) ....no i ceny nie za dobre...
    dam ci namiar do Łodzi....cena za komplet będzie około 600ZŁ za luka lub valeo a za sahsa 50 lub 100zl wiecej ..
    o to nr
    500 048 581
    a po drugie jak biegi nie wchodzą trzeba sprawdzić tulejki na ciegnach od lewarku
    Ostatnio edytowane przez Dyny164 ; 18-07-2010 o 12:47
    1. 164 TS biała ..była .2. 164 TS LPG zielona ..była.. 3. 164 TS niebieska ..jest ale na części,, 4. 164 TS czarna *była .5 164 2.0 V6 TURBO lpg bordo JEST

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Dyny164 Zobacz post
    po pierwsze jak kupować to tylko komplet.....i żadnych intercarsów (tam słaby asortyment do 164) ....no i ceny nie za dobre...
    dam ci namiar do Łodzi....cena za komplet będzie około 600ZŁ za luka lub valeo a za sahsa 50 lub 100zl wiecej ..
    o to nr
    500 048 581
    a po drugie jak biegi nie wchodzą trzeba sprawdzić tulejki na ciegnach od lewarku
    Ten facet nie odbiera, dzwonie do niego już od poniedziałku bo to ten sam co wyżej kolega podał link na aukcje allegro.pl

Gdzieś jeszcze mogę dzwonić ???