Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: [156] Pomocy pomocy kierunki nie odbijają

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie [156] Pomocy pomocy kierunki nie odbijają

Kupiłem przełącznik od kolegi z forum i zamontowałem i teraz kierunki nie odbijają na starym przełączniku było wszystko OK. A na tym nie odbija. Dwa razy rozbierałem kierownicę i składałem i dalej to samo. Za pierwszym skręceniu był taki przeskok i jak cofnąłem kierę to już nie odbił kierunek to samo w drugą stronę. Kurdę co jest czy ja źle składam kiere?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Exclamation

Kurcze, tam nie ma nic zbyt skomplikowanego Czy aby na pewno złożyłeś wszystko w odwrotnej kolejności? Przełącznika zespolonego nie rozbierałeś czasem? U mnie jest taka plastikowa nakładka - jakby płytki kubek z PCV z dziurą po środku, po bokach wycięcia - kierownica ciągnie w lewo lub w prawo, a te wycięcia napotykają opór gdy lewar kierunkowskazu jest zbyt do góry (prawy migacz) lub w dół (lewy migacz). Lewar zostaję pociągnięty lub popchnięty w neutralną pozycję. Uwaga! Gdy jednak rozbierałeś przełącznik zespolony - dopilnuj aby wszystkie plastykowe zębatki były w swoich oryginalnych - neutralnych pozycjach - ja przez gapiostwo zablokowałem tak sobie lewar kierunków
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...