Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Naprawa po stłuczce w ASO coś nie halo :(

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie Naprawa po stłuczce w ASO coś nie halo :(

Miałem małą stłuczkę - samochód trafił do ASO (szło z OC sprawcy więc niech robią porządnie i na oryginałąch) I tu zonk - niby bezgotowkowo, niby w ASO ale hitu nie ma.
    Mam wątpliwości chociażby co do osłony halogenu - byla ona wymieniana razem z halogenem i tak:
    jak jest oslona czarna i jest w niej halogen to z boku ma wlot powietrza i w starym jest w tym wlocie poprzeczna listwa taka czarna tak jakby dziura jest przecięta na pół
    w nowym jest pelna dziura bez tej listwy
    Czy u was te oslony też są rożne??? (2004-2005) rocznik W ASO mówią, ze niby tak bo z jednej strony idzie powietrze do InterCullera a ja nie mam gdzie porównać a nie pamiętam jak było...
    Sprawa druga to kolor: jako, że był wymieniany zderzaki i boczny błotnik to jak twierdzą co by nie było widać różnicy zrobili mi przejście koloru na drzwiach - i tu są jaja totalne bo w połowie drzwi widać różnicę. Wiec ja dziękuje za takie przejście i takim o to cudem spierdzielili mi element który był dobry!

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Miałem małą stłuczkę - samochód trafił do ASO (szło z OC sprawcy więc niech robią porządnie i na oryginałąch) I tu zonk - niby bezgotowkowo, niby w ASO ale hitu nie ma.
    Mam wątpliwości chociażby co do osłony halogenu - byla ona wymieniana razem z halogenem i tak:
    jak jest oslona czarna i jest w niej halogen to z boku ma wlot powietrza i w starym jest w tym wlocie poprzeczna listwa taka czarna tak jakby dziura jest przecięta na pół
    w nowym jest pelna dziura bez tej listwy
    Czy u was te oslony też są rożne??? (2004-2005) rocznik W ASO mówią, ze niby tak bo z jednej strony idzie powietrze do InterCullera a ja nie mam gdzie porównać a nie pamiętam jak było...
    Sprawa druga to kolor: jako, że był wymieniany zderzaki i boczny błotnik to jak twierdzą co by nie było widać różnicy zrobili mi przejście koloru na drzwiach - i tu są jaja totalne bo w połowie drzwi widać różnicę. Wiec ja dziękuje za takie przejście i takim o to cudem spierdzielili mi element który był dobry!

Z tego co sie orientuje masz mozliwosc oddac im auto jesli "cos" Ci nie pasuje... niech sie ktos wypowie co ma wiedze w tym kierunku
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Starscream
    Gość

Domyślnie

bo w aso nie ma dobrych lakierników, tylko uczniowie, jak nauczą się lakierować, zakładają własne firmy, więc Ty nie jesteś jedynym, który tak skończył. Co do tej kratki to tak ma być.

Dylu
    Gość

Domyślnie

Jakiś kozak tak dobrał lakier, że drugi kozak po cieniowaniu nie mógł zgubić różnicy odcieni.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Cytat Napisał Starscream Zobacz post
    bo w aso nie ma dobrych lakierników, tylko uczniowie, jak nauczą się lakierować, zakładają własne firmy, więc Ty nie jesteś jedynym, który tak skończył. Co do tej kratki to tak ma być.
    Hmm... coś w tym jest bo sami tam młodzi byli.. oddałem do ASO bo chciałem mieć zrobione szybko, fachowo i bez kombinacji. Jeżeli z tą oprawą halogena tak ma być to wszysto jest ok. Jedyny plus to że wszystko jest wymienione na nowe i oryginalne. Ale z lakierem to pojechali i wychodzi na to, że nie bylo to szybko ani fachowo.

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

z kratką potwierdzam... od kierowcy jest przegroda pozioma (tam gdzie intercooler), a od strony pasażera nie ma przegrody (cłodnica oleju)