Czy komuś udało się ten element naprawić/zregenerować?
Znalazłem taki wątek:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ania_szyb.html
ale nie wygląda to dobrze, bo przyciski są wyłamywane.
Czy komuś udało się ten element naprawić/zregenerować?
Znalazłem taki wątek:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ania_szyb.html
ale nie wygląda to dobrze, bo przyciski są wyłamywane.
Myślę że odezwanie się do chłopaków z działu Bazar z gratami do 166 będzie i kwotowo i czasowo zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Mają tego napewno trochę a klejenie i lutowanie tego wszystkiego.. to przynajmniej nie dla mnie![]()
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Jak uda Ci się pozbierać w środku wszystkie elementy to jakimś superglue spokojnie to posklejasz. Jak nie to odezwij się na PW, powinienem mieć na stanie takie przyciski.
Fakt - bardzo często się wyłamują.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Póki co czeka mnie czyszczenie. Mój jeden wyłamany był, drugi wyłamał mi mechanik, więc pora coś z tym zrobić.
Z tego co widziałem to wyłamują się bolce, które to cudeńko mocują, więc nie wiem, czy posklejanie rozwiąże sprawę. Może faktycznie niepołamany przycisk dałby się włożyć bez szwanku.
Nie ma z tym żadnego problemu jakiś czas temu wymieniłem przycisk całość z demontażem i ponownym montażem 15 min łatwizna. Kwestia dostania przycisku tu może być gorzej gdzieś na forum AC kolega chciał za niego chyba 30 zł odpuściłem i kupiłem cały panel z jednym uszkodzonym przyciskiem za 50 zł. Wymiana i reszta w zapasie
Allegro cały panel z anglika chcieli 160 zł plus przesyłka ASO coś ok 800 zł , samych przycisków nie mają, nie klej to nie pomoże tylko dobry przycisk. Jak już dobierzesz się do przycisków wciśnij nowy jedną stroną i jak zaskoczy to cienkim śrubokrętem podważ drugą stronę z boku gdzie wchodzi i wysuń go, powinien wejść ze spokojem.
Ostatnio edytowane przez Gino ; 26-08-2010 o 18:20
potwierdzam był tylko 1 wyłamany przycisk, w sumie tez chciałem go wymienić , na allegro widziałem po 15 zl przyciski ale balem się ze coś urwę uszkodzę , wiec kupiłem cala listew za 230zl ;/