Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Prośba do Alfistów w ocenie alfy 156

Użytkownik Ogier Avatar cichy83
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie Prośba do Alfistów w ocenie alfy 156

Witam serdecznie
    Chciałbym zakupić alfe wpadla mi w oko taka
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C14856151.html

Czy jesteście mi wstanie jakoś pomóc, nie znam się jeszcze zbytnio na alfach a nie che utopić pieniędzy że będzie jakiś złom

Pozdrawiam cichy

Użytkownik Ogier Avatar slavik10
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    audi a6 2,5 tdi sprzedam no alfa no fun

Domyślnie

powiem ci tak kolego autko jak najbardziej wyglada na ogloszeniu wpozadku ale na Twoim miejscu szukałbym 1,9jtd bo benzyna na gazie to nie jest udane rozwiazanie w tym silniku.ja mam jtd przejechalem prawie 300tys km i jezdrze dalej watpie czy benzyniak na gazie tyle wytrzyma pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Najlepiej to by było zobaczyć osobiście, przebieg akurat ustawiony tak aby chciało się kupić (tak mi się wydaje)...

po zdjęciach i opisie nie da się nic ocenić... można tylko wysłuchać opinie typu jaki silnik kupić

Pozdrawiam

ps nie wiem czemu ale jak na 10 lat to lakier wygląda zbyt ładnie... też pasowałoby to sprawdzić
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Mam jeszcze druga opcje cos takiego.
    http://www.moto.allegro.pl/okazja-al...217524152.html

W niej prawdopodobnie byl malowany zderzak i lusterka, tez nie wiem co myslec ze wymieniana byla turbina i pytanie jak kolo dwumasowe.
    Kurcze spodobalo mi sie te autko ale mam takiego stracha jechac kupic ze szok, bo nie mam pojecia o alfach a zloma idzie bardzo szybko kupić.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Przebieg 170 tys. Jak szukałem swojej to niemal wszystkie tyle miały
    Jeśli chodzi o LPG to nie taki diabeł straszny, ale wszystko zależy od tego jak i jaka instalacja była założona, jak również od tego jak auto traktował właściciel.
    U mnie kiepsko z czasem, ale jak znajdziesz coś bardzo konkretnego to pisz na priv - postaram się (na ile będę umiał) pomóc. Uprzedzam tylko, że dostępny jestem naprawdę tylko parę godzin w tygodniu.

Użytkownik Ogier Avatar slavik10
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    audi a6 2,5 tdi sprzedam no alfa no fun

Domyślnie

Cytat Napisał cichy83 Zobacz post
    Mam jeszcze druga opcje cos takiego.
    http://www.moto.allegro.pl/okazja-al...217524152.html

W niej prawdopodobnie byl malowany zderzak i lusterka, tez nie wiem co myslec ze wymieniana byla turbina i pytanie jak kolo dwumasowe.
    Kurcze spodobalo mi sie te autko ale mam takiego stracha jechac kupic ze szok, bo nie mam pojecia o alfach a zloma idzie bardzo szybko kupić.

no kolego to od razu lepsza opcja dwumas wymienia sie przy drugiej trzeciej wymianie sprzegła ja mam 300tys i jeszcze nie wymienialem bo nie trzeba

2,4jtd to super silnik miałem kiedys sluzbowa lancie lybre z tym silnikiem auto niesamowicie przyspiesza jest rewelacyjny jak zdawalem lybre miala 250tys i nie bylo z nia wiekszych problemow

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Cichy zacznijmy od tego jaki masz budżet $$ pamiętaj że żadnego samochodu nie kupuje sie za ostatnie pieniądze szczególnie Alfy zawsze trzeba mieć w zanadrzu te 2,3 tys chyba że znajdziesz ideał ale zawsze coś sie znajdzie do roboty w końcu auta mają ok 10 lat. Dolicz także ubezpieczenie bo to od pojemności zależy. Zima sie zbliża czas pomyśleć o oponach dobrze by było żeby właściciel dożucił do auta. Na dzień dobry pakiet startowy rozrząd(chyba że wymieniany u jest faktura) olej,filtry,płyny może klocki....i robi sie coraz większa suma $$. Silnik JTD tak jak i V6 znacznie trfalszy od TS chodź zadbany TS też nie jest zły do tego dobry gaz i jest Ok. Szukaj auta od klubowicza zawsze to mniejsze ryzyko niż kupić sprowadzańca albo od niewiadomo kogo co Alfe ma przez przypadek i nic o niej niewie
    Powodzenia w szukaniu tej jedynej.

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

trafilem pod nosem Alfetke
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 98/99 r. - 105 KM 1.9

I taki padł wybór dziś podskoczę z nia na diagnostyke znajomy w ciągu dnia podjedzie z gadzetami posprawdza no i model się żeby było wszystko ok bo nie wyobrażam sobie żeby wyjść bez niej emocji mega masa hehe

Użytkownik Świeżak Avatar rafal_1974
    Mieszka w
    Radlin, Poland
    Auto
    alfa romeo 159

Domyślnie

Witam kolegów ja maiłem AR 156 1,6 lpg i żadnych problemów nie miałem moją alfą zaznaczę maiłem ją 5lat. A ta alfa z skrzyszowa wygląda w porządku. Nie wiem może podjadę ją zobaczyć kuzyn się na nią napalił jak szczerbaty na orzeszki.
    RAFAL.M