Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa Romeo 159

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Ząbkowice Śl
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 8v

Domyślnie Alfa Romeo 159

Witam szanownych forumowiczów,

Planuję zakup pięknej belli 159, mam w związku z tym pytanie czy ktoś widział/oglądał (lub ewentualnie poleca) te autka

http://komis-domino.otomoto.pl/alfa-...C14624513.html

http://komis-domino.otomoto.pl/alfa-...C14624476.html

http://komis-domino.otomoto.pl/alfa-...C14072055.html

Chodzi mi głównie o ten komis jeden, w jakim stanie ma auta i czy warto się nimi zainteresować?
    Jeżeli ktoś by polecał inne autka na terenie dolnego śląska to poproszę o namiary

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Kolego, mogłeś ten temat umieścić w już założonym wcześniej. A poza tym 2 link nie działa

BartekMan
    Gość

Domyślnie

a najlepszy jest tekst: NA MAILE NIE ODPOWIADAMY KONTAKT TELEF )))
    Już widać podejście do klienta, chęć sprzedaży auta itd)
    Oj, buuuuractwo buuractwo) Nie odpowiadacie na maile? To walcie sie, kupię gdzie indziej i tyle.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Ząbkowice Śl
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 8v

Domyślnie

Ech wybaczcie dopiero raczkuję na forum.. Czytanie i nie boli..

Link jeszcze raz tym razem do komisu Domino w Jeleniej Górze - TUTAJ
    4-letnie auto za niecałe 40k.. Budzi we mnie niepokój, a jednocześnie kusi nie powiem..

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

kuszenie skończy się po pierwszych oględzinach takiego autka za takie pieniądze

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Ząbkowice Śl
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 8v

Domyślnie

No i stało się. Byłem, zobaczyłem i.. drugi raz nie odwiedziłem. :/ Faktycznie za tą cenę trudno o fajerwerki. Czerwony egzemplarz na zewnątrz prezentował się w miarę, natomiast po otwarciu drzwi czar prysł. Wnętrze w fatalnym stanie, pęknięta aluminiowa srebrna listwa na desce rozdzielczej koło radia, gigantyczne wytarte dziury w podłodze po stronie kierowcy, gąbka dosłownie wychodziła na zewnątrz, ogólnie zapach wewnątrz także nieciekawy, fotele i kanapy w tragicznym stanie, brudne i zatęchłe.
    Na domiar złego miał poważne problemy z odpaleniem, sprzedawca odpalał na kable. Dodatkowo coś nie tak z elektryką - szwankował centralny zamek a bagażnika w ogóle nie dało się otworzyć, mimo, iż silnik cały czas był na chodzie, może faktycznie to wina akumulatora - nie wiem nie znam się.
    Odradzam i omijam z daleka

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał markoz7 Zobacz post
    No i stało się. Byłem, zobaczyłem i.. drugi raz nie odwiedziłem. :/ Faktycznie za tą cenę trudno o fajerwerki. Czerwony egzemplarz na zewnątrz prezentował się w miarę, natomiast po otwarciu drzwi czar prysł. Wnętrze w fatalnym stanie, pęknięta aluminiowa srebrna listwa na desce rozdzielczej koło radia, gigantyczne wytarte dziury w podłodze po stronie kierowcy, gąbka dosłownie wychodziła na zewnątrz, ogólnie zapach wewnątrz także nieciekawy, fotele i kanapy w tragicznym stanie, brudne i zatęchłe.
    Na domiar złego miał poważne problemy z odpaleniem, sprzedawca odpalał na kable. Dodatkowo coś nie tak z elektryką - szwankował centralny zamek a bagażnika w ogóle nie dało się otworzyć, mimo, iż silnik cały czas był na chodzie, może faktycznie to wina akumulatora - nie wiem nie znam się.
    Odradzam i omijam z daleka
    pewnie była zalana i teraz po powodzi chcą ja sprzedać jako prawie nówkę...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Ząbkowice Śl
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 8v

Domyślnie

Bardzo możliwe, wygląd podłogi i foteli mógł na to wskazywać. Dodam tylko, że wnętrze przesiąknięte dosłownie było zapachem "odświeżaczy" powietrza.. Zupełnie taki sam jaki czułem ostatnio w 12-letnim Passacie moich znajomych.

Ta wyglądała ok, kolor lakieru na żywo wręcz cudowny, tylko to wnętrze.. Jasna tapicerka wygląda świetnie jednakże było widać już wyraźne ślady zużycia, na kierownicy oraz tunelu środkowym między przednimi fotelami wyraźnie złuszczona farba. Wygląda to trochę nieatrakcyjnie (z pod spodu przebija czarny plastik) w aucie tej klasy.. W sumie to może być (i nie ukrywam, że dla mnie też jest) pierdółka, auto przecież jest do tego, żeby go używać a mając jasną tapicerkę należy się z takimi rzeczami liczyć.
    Może ktoś z Was zna jakiś sposób na zamaskowanie tego "bubelka"?

Przymierzam się do tego egzemplarza konkretnie.. (pomóżcie bo ta Alfa sprawia, że serce bije mi szybciej, mógłbym patrzeć na Nią godzinami - a z drugiej strony mam możliwość zakupu skrajnie innego, rozsądnego volvo s40 II ... ech.. i biję się z myślami.. )

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia