Witam, mam taki problem gdzie znajduje się moduł od immobilisera.. pomocy![]()
Witam, mam taki problem gdzie znajduje się moduł od immobilisera.. pomocy![]()
pod kierownicą - tą obudową kolumny kierowniczej - taka żółta puszka - tylko uważaj aby nie urawać przewodów od antenki - wszystko jest na wtyczkach więc delikatnie w dół i powypinaj wtyczki.
a co się dzieje z imobilajzerem??
Ostatnio edytowane przez kasza85 ; 27-09-2010 o 16:18
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
samochód nie był zamykany z pilota przez jakieś pół roku... w chwili obecnej był rozładowany akumulator, po ponownym naładowaniu wszystkie kontrolki się palą ale nie odzywa się rozrusznik. W tej chwili nie można uruchomić immobilisera pilotem. nie zamyka auta. Pod schowkiem od strony pasażera co jakiś czas tyka przekaźnik.
pilot to centralny zamek - tu ci nie pomogę bo nie mam w swojej i nigdy mnie to nie interesowało.
co do rozrusznika- może ci styki zaśniedziały albo masz urwany przewód od "wzbudzenia".
jeszcze jedno - sprawdź styki na centralce alarmowej - w bagażniku lewa strona pod wykładziną - czerwona puszka i przekręć kluczykiem włącznik alarmu z prawej strony bagażnika pod klapką z wykładziny - tzn włącz wyłącz - w tatuśka alfie kiedyś się alarm zawiesił i to pomogło - też nie reagował rozrusznik
Ostatnio edytowane przez kasza85 ; 27-09-2010 o 16:56
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
u mnie jest trochę inaczej bo mam tą puszkę od alarmu w komorze silnika, a co do przewodów i styków to są ok, alarm jak przekręce kluczykiem to się włączą i wyje cały czas do póki go nie wyłącze... rozrusznik jest sprawny napewno bo sprawdzałem na krótko...
zewrzyj przewody na kostce od alarmu z wtyczki nr 9 i 10 jeden różowy a drugi różowo czarny i odpal
Ostatnio edytowane przez kasza85 ; 27-09-2010 o 18:10
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
tak mówię o fabrycznym immo z fabrycznym alarmem i dziwna sprawa w nim jest bo gdy włącze alarm i otworzę drzwi to się włącza i czasem mogę zamknąć z pilota a czasem nie... gdy chce odpalić rozrusznik tylko pyka i nic a gry wyjmę kluczyk ze stacyjki jakiś przekaźnik mi tyka pod schowkiem... kompletnie nie wiem co to może byc a auto stoi i nie mam czym jeździć![]()
masz kontrolkę code na desce rozdzielczej?? zwierałeś te przewody i próbowałeś odpalić??
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
niestety nic nie dało żadne próby... auto rano zaprowadziłem do elektromechanika w celu wyrzucenia całkiem immobilisera... mówi że nie weźmie więcej niż 250zł więc jeszcze mi się to opłaca, i w 3 dni bedzie w stanie się z tym uporać![]()