Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Gumy / tuleje stabilizatora

macmac
    Gość

Domyślnie Gumy / tuleje stabilizatora

Od pewnego czasu coraz bardziej coś mi klekocze w przednim zawieszeniu. Stawiałem na gumy stabilizatora bądź na łączniki stabilizatora, na ostatnim najmniej prawdopodobnym miejscu były wahacze. Dziś odwiedziłem stację diagnostyczną i okazało się, że wahacze i łączniki są ok. Do wymiany mam gumy stabilizatora. I tu pytanie: na aukcjach znalazłem różne gumy jednak albo są to "no name'y" albo QAP. Doradźcie jakie kupić. A może całkiem inne w jakimś sklepie internetowym? Nie pytałem jeszcze w ASO. Obecnie mam plan wymienić je w sobotę ale jeśli kupię przez internet - wysyłkowo to mogą nie zdążyć do mnie dotrzeć - tak czy inaczej chciałbym przed zimą załatwić sprawę.

Użytkownik Romeo Avatar slejerek
    Mieszka w
    Warszawie
    Auto
    Alfa Romeo:)

Domyślnie

Widzę, że jesteś z Warszawy. Jak chcesz to napisz do mnie na priv dam Ci namiar do gościa u którego kupisz oryginalne gumy do stabilizatora w dobrej cenie, innych niż oryginalne nie montuj
    145 1,7 16V - była
    147 1,9 8V - była
    GT 1,9 16V - była
    156 SW FL 1,9 8V - była
    164 3.0 V6 super - była
    90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
    159 1,9 16V- jest

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    wspomnienia po AR GT

Domyślnie

Cytat Napisał slejerek Zobacz post
    dam Ci namiar do gościa u którego kupisz oryginalne gumy do stabilizatora w dobrej cenie
    oryginalne fabryczne gumy stabilizatora występują tylko i wyłącznie w komplecie ze stabilizatorem, wszystkie inne to tzw. zamienniki, których wytrzymałość w porównaniu z oryginałami jest bardzo słaba, także do wyboru zostaje nowy stabilizator lub poliuretan

Fasola
    Gość

Domyślnie

polecam poliuretan 2 dni temu zmieniałem z przodu na stabie i z tyłu

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

w oryginale gumy stabilizatora nie wystepuja, tylko zamienniki idzie kupic
    ..... powered by www.cinsoft.pl

macmac
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Fasola Zobacz post
    polecam poliuretan 2 dni temu zmieniałem z przodu na stabie i z tyłu
    Cytat Napisał agentzo Zobacz post
    oryginalne fabryczne gumy stabilizatora występują tylko i wyłącznie w komplecie ze stabilizatorem, wszystkie inne to tzw. zamienniki, których wytrzymałość w porównaniu z oryginałami jest bardzo słaba, także do wyboru zostaje nowy stabilizator lub poliuretan
    Na aukcjach nic nie piszą, że to poliuretan Znacie jakiś sklep gdzie dostanę poliuretanowe w okolicach Warszawy?
    Czy ktoś się orientuje na ile wystarczą zwykłe gumy? Ich wymiana wydaje się być b. prosta więc jak tak łatwo się wymienia to może założę zwykłe i już - jak wytrzymają całą zimę to w lecie jak padną będę miał pretekst, żeby posiedzieć przy wymianie i "posmyrać alfę od spodu".
    Ostatnio edytowane przez macmac ; 12-10-2010 o 07:21

Użytkownik Alfa i Omega Avatar b0b3k
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 2.4jtdm | była 147 1.9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał macmac Zobacz post
    Na aukcjach nic nie piszą, że to poliuretan Znacie jakiś sklep gdzie dostanę poliuretanowe w okolicach Warszawy?
    Czy ktoś się orientuje na ile wystarczą zwykłe gumy? Ich wymiana wydaje się być b. prosta więc jak tak łatwo się wymienia to może założę zwykłe i już - jak wytrzymają całą zimę to w lecie jak padną będę miał pretekst, żeby posiedzieć przy wymianie i "posmyrać alfę od spodu".

uwazaj z tym ze wymiana prosta....

macmac
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b0b3k Zobacz post
    uwazaj z tym ze wymiana prosta....
    No właśnie zacząłem o tym czytać i trochę się zmartwiłem, ale jak sam wymieniłem przewody od wspomagania to i z gumami nie powinienem mieć problemu. Najwyżej posiedzę dłużej w garażu niż planowałem, no i oczywiście chyba kupię już te lepsze czyli poliuretanowe.. jak znajdę

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Ja tu www.carhard.pl kupowałem najlepiej jak zobaczysz jakie potrzebujesz bo są dwa wymiary
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014

Fasola
    Gość

Domyślnie

Ja kupowałem tu www.strong-flex.eu tylko wpierw trza sobie staby pomierzyć a z wymianą faktycznie nie jest tak hop siup...(mowa o przodzie) trza mieć ręke na 3 przegubach ale jest to wykonalne na samochodzie oczywiście bez rozbierania kołyski itd. bo tył to idzie raz dwa...