Witam!
Jak w tytule, mam problem z tylnym nawiewem na nogi. Po przekreceniu pokretła regulacji na nogi jak i zresztą na jakąkolwiek pozycje nie czuc by dmuchalo tam powietrze, niezależnie od poziomu dmuchawy. Co może być tego przyczyną?
Witam!
Jak w tytule, mam problem z tylnym nawiewem na nogi. Po przekreceniu pokretła regulacji na nogi jak i zresztą na jakąkolwiek pozycje nie czuc by dmuchalo tam powietrze, niezależnie od poziomu dmuchawy. Co może być tego przyczyną?
Brak sterowania klapami nadmuchu
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
a jest jakis sposob na rozwiązanie tego problemu? wszystkie inne nawiewy działają. Jest to wersja bez klimatyzacji
Trzeba rozebrać środkowy panel, nie pamietam czy sterowanie klapami jest elektryczne czy na linki ale chyba na linki, chyba cos spadło lub zerwało się mocowanie linki
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
rozebralem ten przedni panel i okazalo sie ze linka przy pokretle jest w całości, chodzi płynnie. Ma ktoś jeszcze pomysły co może byc tego przyczyną?
Hej.Panowie podepnę się pod temat .Zamierzam do swojej 145JTD założyć coś takiego do nadmuchu na tył.Ktoś wie co trzeba dokupić oprócz kratki na tył i do tunelu łączeń z nagrzewnicą.Pozdr.Piter
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
moge prosic o podpowiedz? Gdzie znajdują sie te klapy? mysl ze na drugim koncu linki nic mi nie daje![]()
Musisz mieć zaczynając od przodu:
na nogi :
-dwie rurki wyginane które wychodzą z obudowy nawiewu - mogę być dwa peszele o przekroju 6cm
-metalową obejmę do mocowania (mam taką na zbyciu)
-2 rury nawiewów
-2 kratki pod siedzenie
w tunel
-rure nawiewu (mam taką na zbyciu)
-kratkę nawiewu (też mam).