Witam,
Czy na forum są jakieś 156 ze skrzyniami automatycznymi (Q-System), bo mam parę pytań dotyczących w/w skrzyni![]()
Witam,
Czy na forum są jakieś 156 ze skrzyniami automatycznymi (Q-System), bo mam parę pytań dotyczących w/w skrzyni![]()
Co chcesz wiedzieć, pytaj odpowiemy ;] Pare aut jest na forum z nimi.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Chodzi o bagnet do sprawdzania oleju w skrzyni
Chodzi o to ze jest o powiedziony na dwie części.
Na czubku jest podane min/max COLD, oraz na gorze min/max HOT.
Z tego wnioskuje ze na zimnym silniku olej powinien być w zakresie COLD, tak jak teraz mam.
Natomiast gdy silnik jest rozgrzany to poziom oleju powinien wzrastać do wartości HOT.
Wczoraj sprowadzając olej na rozgrzanym silniku i bagnet był suchy, co mnie trochę zdziwiło bo sprawdzałem wcześniej i olej był. Dzisiaj rano chciałem jeszcze raz sprawdzić (tym razem na zimnym) przed dolaniem, ale olej znowu się pojawił w zakresie COLD na max.
Wiec jak to jest z tym olejem, bo już sam nie wiem, dolać go tyle żeby mieścił się w zakresie HOT, czy zostawić tak jak teraz jest.
Ostatnio edytowane przez Pfourul ; 04-11-2010 o 12:52
Witam! Czy wymieniałeś olej w tej skrzyni? Ja właśnie zakupiłem Tutele GI\A i nie bardzo wiem jak się zabrać za wymianę. Pozdrawiam