Witam, dziś zakupiłem ładną alfe romeo 146 i mam mały problem, nie ma świateł mijania. Myślałem że poprzepalały się żarówki lecz po ich wymianie dalej jest to samo. Już zgłupiałem...
Witam, dziś zakupiłem ładną alfe romeo 146 i mam mały problem, nie ma świateł mijania. Myślałem że poprzepalały się żarówki lecz po ich wymianie dalej jest to samo. Już zgłupiałem...
A bezpieczniki sprawdziłeś?
Osobne są od pozycji jak i mijania? Hmm to może być to! Mniej więcej wiesz gdzie on się znajduje i żeby nie było to ogółem gdzie znajdują się bezpieczniki to wiem ;p Chodzi mi o ten konkretny.
Ew. przekaźnik albo manetka. :/
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
Nie mam pod ręką instrukcji ale może gdzieś już na forum było o bezpiecznikach świateł. Przy czym one są zawsze podłączane po przekątnej dla wyeliminowania sytuacji w której spalony bezpiecznik powoduje zgaśnięcie obu świateł. Skoro masz dwa światła mijania bez prądu to mało jest prawdopodobne, żeby Ci się spaliły obydwa na raz ale już takie rzeczy widywałem.
Cóż dziękuję wam, jutro w takim razie muszę odwiedzić swojego ukochanego mechanika Pana Władeczka![]()