Witam ma problem w mojej alfie mam ja z silnikiem 1.9jtd padła maglownica i szukam jakiejś używanej ale ciężko dostać do tego silnika i czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy jest jakaś różnica w tej z silnika 2.4jtd czy to są takie same maglownice?
Witam ma problem w mojej alfie mam ja z silnikiem 1.9jtd padła maglownica i szukam jakiejś używanej ale ciężko dostać do tego silnika i czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy jest jakaś różnica w tej z silnika 2.4jtd czy to są takie same maglownice?
Z mojego doświadczenia wiem że róznie. U mnie przypasowała nawet od TSa (według Epera). Sprzedający na allegro powiedział że różnią się tylko wieloklinem. Jednak na tym czy innym forum alfy przeczytałem, że kolega kupił i zamieniał 3 razy bo żadna nie pasowała. Proponuję spisać numer z Epera do Twojego modelu i silnika i kupić tylko z takim numerem. Wtedy będzie 100% pewności, a tak to nie wiadomo.
PS: A nie da rady zregenerować starej ?? Ja musiałem kupić bo była pęknięta i po tygodniu musiałem ją zamienić bo zaczęła walić (oczywiście koszty wyjęcia i włożenia musiałem opłacić), dlatego tą drugą używkę którą dostałem dałem do regeneracji a dopiero potem do włożenia.
dało by tylko to koszty 500zł a ja już w tym tygodniu wymieniłem sprzęgło i kilka drobiazgów przy zawieszeniu i mnie nie stać a znalazłm taką za 300 tylko że od silnika 2.4![]()