witam
mam v6 z 1997r jakieś 120 tys. na liczniku , w/g książki serwisowej wiarygodny., kupiony rok temu w Niemczech bezpośrednio od ostatniego i jedynego właściciela w/g briefu- to tytułem przebiegu jeśli by ktos miał wątpliwości czy nie przekręcony.olej castrol magnatec 10w40 lany przez poprzedniego właściciela i ja przy wymianie też taki zalałem. zastanawia mnie zachowanie kontrolki oleju. przy rozruchu gaśnie po ok 2-3 sekundach , czasami zamruga zanim zgaśnie. wydaje mi się , że to trochę długo . Jak samochod stoi przodem pod gorkę gaśnie szybciej. Silnik nie stuka nie puka nie wydaje jekichkolwiek niepokojących dźwiękow. oleju pilnuje i zawsze jest pod max kreskę , nie pozwalam by spadło poniżej 3/4. Zauważyłem , że po wymianie oleju przez jakiś czas gasła jakby szybciej , teraz znow się świeci dłużej (od wymiany 7 tys. ) . Oleju dolałem 1 litr od wymiany. ja zrobiłem autem jakieś 15 tys. jak kupowałem gasła jakby szybciej - takie mam wrażenie , dokładnie nie pamiętam , ale przy zakupie nie wzbudziło to mojej uwagi . Jak myślicie jest się czym martwić ? coś sprawdzić ? Jak to wygląda u was.