Witam![]()
Powiedzcie na jakiej zasadzie przy sprzedaży samochodu oceniacie jego wartość ?
Mam zamiar sprzedać moją 156 ( i zakupić po FL lub 147) lecz nie mam pojęcia jaka cena była by odpowiednia .
Może wy zasugerujecie mi odpowiednią cenę na podstawie stanu "teoretycznego" :
Rok: 1998
Kolor: nieokreślony grafit wpadający w zielony lub niebieski (zależy jakie światło)
Przebieg: 170 000 na liczniku (lecz wymieniłem silnik i ten na którym samochód teraz chodzi ma około (max) 100 tys )
Stan ogólnie dobry bo to używany samochód i zawsze znajdą się jakieś małe usterki (np, na dachu tuż przy szybie mały odprysk od kamienia)
Wyposażenie ABS, Klima, Radio CD, Halogeny, 2 x Airbag , Felgi Aluminiowe, Wspom. Kier.itp.
Jestem pierwszym właścicielem w kraju (samochód w Polsce jeździ około 4-5 miesięcy )
Wymienione : Oleje i płyny, filtry, klocki hamulcowe, plecionka oraz pasek klinowy
W niektórych miejscach porobione zaprawki (na masce pewnie od kamieni były odpryski)
W najbliższym czasie wymienię przód wahacze górne oraz lewe łożysko koła bo zaczyna szumieć.
Ja wyceniłbym ją na 7.500 - 8 tys z tego względu, że u handlarza Alfę można nabyć już za około 4-5 tys lecz większość z nich to szrot ;/
A jakie jest wasze zdanie ?
Fotki lecz mało wyraźne : http://www.polskajazda.pl/Samochody/...meo/156/114435
Jakie jest wasze zdanie ?
Ponad 60 wyświetleń żadnego odzewu. Można zamknąć .