Czy to możliwe? Wczoraj wszystko ok, adziś na wieczór ide do auta, a gałka mogę wybrać tylko 3 i 4 bieg. Przód-tył chodzi, a w boki nie da sie. gdzie to mogło przemarznąć?
Czy to możliwe? Wczoraj wszystko ok, adziś na wieczór ide do auta, a gałka mogę wybrać tylko 3 i 4 bieg. Przód-tył chodzi, a w boki nie da sie. gdzie to mogło przemarznąć?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 26-12-2010 o 20:12
Jedną z linek złapało, pewnie popękany pancerz lub nieszczelna na końcach i dostaje się wilgoć do wnętrza.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
dzisiaj rano wsiadłem do mojego nowego (5 miesięcznego ) seicento firmowego , efekt ten sam nie dało się lewarkiem ruszyc![]()
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Miałem to samo, polecam najpierw grzanie opalarką końcówki linki a potem porządne przesmarowanie, (mieszki gumowe zabezpieczające końce linek już są jaki są i do linki dostaje się woda, ot cała przyczyna)
Problem miałem identyczny w Sienie, jak raz temp. spadła do -20 to ciężko było lewarkiem ruszyć. Problem załatwiła wymiana oleju przekładniowego, auto miało 10 lat jak musiałem ten olej wymienić.
---------- Post dodany o godzinie 08:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:08 ----------
Hmm... a tego nie sprawdziłem, być może to jest przyczyna. Choć przez te 10 lat użytkowania wilgoć osadzająca się na skutek różnicy temp. także mogła pogorszyć właściwości oleju przekładniowego.
Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...